Volledig scherm
7 oktober 2017: de organisatie van de Buurt Battle is driftig aan het tellen. © Daan de Jong

Héél Alphen moet in oktober aan de Buurt Battle mee gaan doen

ALPHEN - De Zuiers, de Bosjannen en de villawijk van 't Zand zullen er in oktober ook aan moeten geloven. De organisatie van de Allfunse Buurt Battle wil namelijk dolgraag dat bij de tweede editie héél Alphen meedoet.

,,Vorig jaar hadden we zeventien buurtschappen aan de start", zegt Marlin de Swart namens de organisatie achter het nieuwe evenement voor Alphen. ,,Drie hebben we er toen gemist. We hopen dat ook die drie er deze keer wel bij zullen zijn."

De club achter de Buurt Battle staat te popelen om een vervolg aan het succes van zaterdag 7 oktober 2017 te geven. Aan de opzet wordt niet gemorreld: ,,We hebben een mix van denkvragen en doe-opdrachten. Dat laatste is belangrijk om heel het dorp erbij te kunnen betrekken. Zo moesten de teams in een Alphense garage banden gaan verwisselen. Prachtig ook was het dat ze allemaal om precies drie minuten voor half vier een foto van de kerktoren stonden te maken."

Alphen is 'Allfun' en de battle verbindt ook echt de Alphenaren, was de ervaring van de eerste aflevering: ,,Bij de organisatie zijn ook mensen, jong en oud, van verschillende verenigingen betrokken: visclub, tennisclub, voetbalclub..."

Zo langzamerhand heeft elk dorp wel zijn dorpskwis, maar Alphen maakt zijn eigen keuzes: ,,Geen vriendenteams, maar echt een strijd tussen buurtschappen. Op die manier kom je dorpsgenoten uit alle hoeken en gaten tegen."

Ook belangrijk: dezelfde avond nog wordt de uitslag bekend gemaakt. ,,De adrenaline moet nog in de lijven zitten. We stonden met vierhonderd man om elf uur 's avonds nog in Den Heuvel, terwijl de battle zelf van half twee tot half acht had geduurd."

Wie verdedigt de titel? Bosschestein, nota bene de jongste wijk van Alphen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.