Volledig scherm

Inwoners Alphen moeten maand langer wachten op aanslag ozb

ALPHEN-CHAAM – De inwoners van Alphen-Chaam moeten een maand langer wachten voordat ze weten hoeveel ze dit jaar moeten betalen aan de onroerend zaak belasting. Niet zoals gebruikelijk eind februari maar eind maart valt de aanslag op hun deurmat.

Dit komt omdat Alphen-Chaam de inning van de belasting weer zelf gaat doen, samen met de twee andere gemeenten, Gilze en Rijen en Baarle-Nassau, waarmee ze sinds dit jaar een ambtelijke fusie is aangegaan.

Tot en met vorig jaar deed Alphen-Chaam mee aan de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) waaraan dit werk was uitbesteed. “Deze instantie kon onze gegevens niet meer op tijd aanleveren nadat we eerst behoorlijk hadden moeten knokken over de vergoeding om uit te treden”, zegt wethouder Bert van Dijk (financiën). “Uiteindelijk hebben we een bedrag van 465.000 euro kunnen terugbrengen naar 126.000 euro. We konden tot dat akkoord komen omdat we voor een periode van vijf jaar een personeelslid van de BWB hebben overgenomen. Die paste weer in een vacature van ons. Die toezegging kostte ons dus geen extra geld”, aldus Van Dijk.

Tilburg e.o.