Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Justitie eist 100 uur taakstraf voor dodelijk ongeluk in Alphen

BREDA - De 21-jarige Alphenaar gaat er zwaar onder gebukt. Hij reed een 53-jarige fietser dood op 12 februari 2015 op de Baarleseweg in Alphen. Maar hij breekt zijn hoofd. Had hijzelf iets anders moeten doen? Hij weet niet wat, zo bleek donderdag in de rechtbank in Breda. 

Het was al donker die avond. En ja, hij reed wel iets te hard op de 30-kilometerweg, erkende hij. Onderzoek wees tussen 40 en 60 uit en dat zou kunnen, volgens de verdachte, maar dan wel hooguit 40. Ineens zat de fietser, die van rechts uit de Engelbertstraat kwam, tussen zijn koplampen. De verdachte kon niet meer remmen. Het slachtoffer overleed een dag later.

De fietser had inderdaad geen licht aan, zo bleek uit camerabeelden. En ook droeg de man zwarte kleding en reed behoorlijk door. Advocaat Geoffrey Woodrow van de verdachte vroeg vrijspraak van dood door schuld.

Daar was officier van justitie Cees van Spierenburg het niet mee eens. Verdachte had langzamer moeten rijden en beter moeten kijken, denkt hij. Nu eiste de officier 100 uur taakstraf en een voorwaardelijk rijverbod. De rechtbank doet 14 december uitspraak.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.