Volledig scherm
Het drugslab in Baarle-Nassau © Palko Peeters

Rechtszaak over grote drugslab in Baarle-Nassau aangehouden

BAARLE-NASSAU/BREDA - De rechtszaak over het grote drugslab dat in januari 2017 werd aangetroffen in Baarle-Nassau is vanmiddag niet doorgegaan. De rechtbank in Breda moest de zaak tegen  de 44-jarige verdachte aanhouden en uitstellen tot  29 januari. 

Het drugslab in het buitengebied van Baarle-Nassau werd ontdekt nadat de rioolwaterzuiveringsinstallatie in het dorp op tilt was geslagen. Geloosd drugsafval was daarvan de oorzaak. Recherchewerk leidde de politie naar kalverboer Wilco de F. 

Pistool

Die verklaarde dat hij de schuur had verhuurd aan iemand die hij in het ziekenhuis had leren kennen. Toen hij later -naar eigen zeggen in het najaar van 2016-  begreep dat er drugs werden gemaakt in zijn loods, wilde hij naar de politie stappen, maar onder dreiging van een pistool zou hij daar vanaf hebben gezien. 

Volgens de politie is zeker vierduizend kilo amfetamine (speed) gemaakt in het drugslab. Justitie legt de man medeplichtigheid aan het maken van synthetische drugs ten laste en gaat ervan uit dat de man niet actief heeft meegewerkt aan het produceren van de amfetamine. 

Tilburg e.o.