Volledig scherm
© Freeimages

Sluiting van munitiepark Alphen misschien ‘niet verstandig’

ALPHEN - De kans blijft bestaan dat het munitiepark in Alphen openblijft. Dit stelde commandant Richard Hulselmans donderdagavond in de presentatie die hij gaf tijdens de raadsvergadering van de gemeente Alphen-Chaam.

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat alle munitie op het park, dat sinds 1954 al in gebruik is in Alphen, in de eerste helft van 2017 verplaatst wordt naar Veenhuizen. Dit is het oorspronkelijke plan. ,,Ik heb de opdracht om het park te sluiten, maar dit plan kan nog worden teruggedraaid. Misschien is het helemaal niet verstandig om de locatie te sluiten”, benadrukte hij. ,,Er zijn de laatste tijd door bezuinigingen al aardig wat munitieparken gesloten in ons land: wellicht kunnen we de locatie in Alphen nog blijven gebruiken. Bovendien ligt het op een strategische plek wat het vervoer van munitie betreft, want het vliegveld in Eindhoven is niet ver weg.”

Bewaakt
Er is momenteel geen defensiepersoneel meer aanwezig op het afgesloten bunkergebied in de bossen van Alphen, maar het munitiepark wordt nog wel vierentwintig uur per dag bewaakt. Dit is nodig vanwege de nog steeds aanwezige munitie van de defensie op het complex.
Hulselmans weet niet precies wanneer er duidelijkheid komt over de definitieve toekomst van het munitiepark. “Dat is afhankelijk van ontwikkelingen van Defensie”, besloot hij.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.