Volledig scherm
Weidebad Alphen-Chaam Tekening Atelier2 architecten

Weidebad Alphen-Chaam gaat plaatsmaken voor luxe thermenresort en recreatieve poort

ALPHEN-CHAAM – Op de plek van het door de gemeente afgestoten Weidebad in Alphen-Chaam komt een grootschalig en luxueus saunacomplex, Eigen Thermen Resort. Dat plan hebben de initiatiefnemers, Wildrik Hartman en Ad Mathijssen, donderdagavond aan de gemeenteraad van Alphen-Chaam gepresenteerd.

Het gaat om een project met internationale allure dat gemiddeld zeshonderd bezoekers per dag moet trekken waaronder ook uit België. “Er zijn vijf grote sauna’s in Nederland. Wij gaan de zesde worden en we gaan meer kwaliteit dan de andere bieden. Wij gaan een totale beleving verkopen”, aldus de beide heren. Er komt een vijftigtal saunafaciliteiten en een luxe hotel met vijftig tot zestig kamers.

Tegelijk met en naast het thermencomplex ontwikkelen Wildrik en Matthijssen een recreatieve poort met laagdrempelige horeca, informatiepunt en boswachterij die onder de naam Chaamse Hoen geëxploiteerd gaan worden. De aanleg van de recreatieve poort was voor Staatsbosbeheer, de eigenaar van de grond, een belangrijke voorwaarde om op die plek iets te mogen doen. “Wij zochten naar een plan dat bovenregionaal en onderscheidend is”, zegt projectleider Albert Goorden van Staatsbosbeheer.

Het hele project vergt een investering van tussen de 20 en 25 miljoen euro. De initiatiefnemers hopen eind volgende jaar te kunnen gaan bouwen. Naar verwachting biedt het werk aan 50 tot 60 fte’s (parttime 130 tot 150).

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.