Volledig scherm
Corry Janssen-Janssen (CDA) © Gemeente Alphen-Chaam

Wethouder Corry Janssen legt werk in Alphen-Chaam wegens ziekte neer: 'Donderslag bij heldere hemel'

UPDATEALPHEN - Corry Janssen (66) heeft na slecht nieuws van haar oncoloog besloten het wethouderschap in Alphen-Chaam neer te leggen. Op Facebook spreekt ze van een 'donderslag bij heldere hemel'. Ze wenst alle inwoners een 'mooie toekomst waar zorgen voor elkaar normaal is'.

Donderdag pas werd ze herbenoemd. ,,We zijn verslagen", laat burgemeester Joeri Minses namens het college weten. ,,Uiteraard leven we met haar mee en hebben we begrip voor haar keuze. We gaan haar inspirerende aanwezigheid in het college en haar grote inzet voor de gemeenschap van Alphen-Chaam missen."

Janssen was ook lijsttrekker van het CDA, dat met een nipte voorsprong op GBA als grootste partij uit de stembus kwam. Ze zat de vorige raadsperiode al in het college. Van 2002 tot 2014 was ze raadslid. Op 7 juni neemt Janssen officieel afscheid van de gemeentepolitiek.  

Donderdag werden ook Erik Wilmsen (GBA) en Frank van Raak (GBSV) als wethouders benoemd. Beiden zijn nieuw in het college. Met ook een burgemeester die pas drieënhalf jaar in Alphen-Chaam actief is, stond vooral Janssen voor continuïteit. Zorg, welzijn, onderwijs en sport was haar portefeuille.

CDA-partijvoorzitter John Snoeijs zegt nog niet toe te zijn aan het zoeken naar een vervanger voor Corry Janssen: ,,Dit nieuws is ons rauw op het dak gevallen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.