1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

  KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

  De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.
 1. Enige die CHC kan stoppen is KNVB: ‘Dit is een klap in je gezicht’
  PREMIUM
  AMATEURVOETBAL

  Enige die CHC kan stoppen is KNVB: ‘Dit is een klap in je gezicht’

  Al anderhalf jaar schiet CHC de ene na de andere tegenstander aan gort. In een ontketend tempo leek de tweede klasse het volgende station te worden van de allesvernietigende trein, met coach Fatah Hadouir als machinist die maar kolen op het vuur blijft gooien. Maar uit het niets schoot de locomotief dinsdag van het spoor en dat komt niet door de Bosschenaren zelf. De beschuldigende vingers gaan richting de KNVB.
 1. Brabanders Kamaci en Dingil voetballen nog ‘gewoon’ in Turkije: ‘Zijn wel bezorgd, maar het leven gaat door’
  PREMIUM

  Brabanders Kamaci en Dingil voetballen nog ‘gewoon’ in Turkije: ‘Zijn wel bezorgd, maar het leven gaat door’

  Terwijl de bal in zo'n beetje heel Europa stil ligt, wordt in Turkije vooralsnog ‘gewoon’ gevoetbald. Fatih Kamaci (Waalwijk) en Mehmet Dingil (Veghel) kwamen zondag nog 90 minuten in actie en zijn zich - ondanks het coronavirus - aan het voorbereiden op de duels van komend weekeinde. ,,Er zijn hier zo'n 50 mensen besmet op een totaal van 80 miljoen. Het is daarom nog rustig”, merkt Dingil.