Volledig scherm
foto ter illustratie

15-jarige Vlijmense Boys-matchwinner krijgt beloning: ‘Een extra glas ranja na afloop’

Zondag 3cVijftien jaar is Bjorn van Bijnen pas, maar zondag maakte hij al namens Vlijmense Boys de winnende tegen FC Engelen. Een extra biertje mag de benjamin van het team nog niet drinken. Dus kreeg hij een andere beloning van de coach: een glas ranja. 

FC Engelen - Vlijmense Boys 2-3 (0-1). 44. Stef Lammers 0-1, 62. Luca Schrier 1-1, 82. Nick Peijnenburg 1-2, 86. Dylan Domingues 2-2, 90. Bjorn van Bijnen 2-3.

Moment van de wedstrijd: FC Engelen leek op weg naar een zwaarbevochten gelijkspel, maar stond uiteindelijk toch met lege handen.

Het doelpunt van invaller Bjorn van Bijnen, pas vijftien jaar. ,,Die kreeg na afloop een extra glas ranja”, jubelde Vlijmense Boys-trainer Hans Richters.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Ondanks de nederlaag blijft FC Engelen koploper van de derde klasse C. De concurrentie sluipt langzaam maar zeker dichterbij. BVV is in punten gelijk gekomen en SVSSS en ODC volgen op één punt

,,Winnen van de koploper, daar hadden we echt niet op gerekend”, zegt Richters. ,,Dit zijn drie bonuspunten.”

BVV - Zwaluw VFC 3-1 (3-0). 15. Emin Balta 1-0, 38. Imad Hamria 2-0, 43. Emin Balta 3-0, 61. Tommy Kreté 3-1.

Moment van de wedstrijd: Vlak voor rust besliste Emin Balta het duel, na goed voorbereidend werk van Guillermo Le Couvreur. ,,We waren heer en meester en hebben de smaak te pakken”, aldus BVV-doelman Fahd Bouchti.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Bij Zwaluw VFC stond er bij afwezigheid van Paul Beekmans en Martin de Laat niemand op om het elftal bij de hand te nemen. ,,Daardoor gingen we op het veld soms door elkaar heen lopen”, zag Zwaluw-coach John Laponder.

Nieuwkuijk - ODC 1-1 (0-0). 62. Mitchel Fitters 0-1, 67. Frank Kuppens 1-1.

Moment van de wedstrijd: Vlak voor tijd had Joep van der Meijden de winnende goal op zijn schoen. De linksbuiten mikte echter op de lat.

In de laatste minuut werd de onderkant van de lat geraakt. ,,De rebound had er zeker in gemoeten”, vond Kuijk-trainer Patrick Berkelmans. ,,Gelukkig voor ons was dat niet het geval, dan hadden we helemaal niks aan dit duel overgehouden.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We hebben onszelf tekortgedaan vandaag. We wisten op voorhand dat Nieuwkuijk vrij fysiek ging spelen en daar gingen we niet goed mee om”, vond ODC-coach Carlo Vorstenbosch.

Na het debacle van de vorige wedstrijd – Nieuwkuijk liet zich bij SVSSS met 4-0 inpakken – was Berkelmans ervan overtuigd dat dit tegen ODC zou worden rechtgezet. ,,Een overwinning is het niet geworden, maar de ploeg heeft weer de spirit getoond die ik graag zie.”

SCG’18 - BMC 2-0 (0-0). 54. Arthur Bot 1-0, 89. Luuk van Loon 2-0.

Moment van de wedstrijd: Na enkele weken van blessureleed maakte Luuk van Loon vanmiddag zijn rentree bij SCG’18. Dat deed de middenvelder met verve, door de bevrijdende 2-0 te maken.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Volgens BMC-coach Manfred van Erp kreeg zijn elftal niet voor het eerst dit seizoen een karrevracht aan grote kansen. Zeven stuks had Van Erp er ditmaal geteld.

VCB - TGG 4-1 (0-1). 23. Kevin van Zijl 0-1, 48. Teun Verlouw 1-1, 55. Lucas Mallens 2-1, 59. Teun Verlouw 3-1, 71. Lucas Mallens 4-1.

Moment van de wedstrijd: De gelijkmaker van VCB was volgens TGG-coach Ricardo Aguado cruciaal. ,,Wederom krijgen we vlak na rust een goal tegen en stort het weer helemaal in elkaar. Dit doet pijn.”

Teun Verlouw scoorde zijn tweede doelpunt uit een door hemzelf genomen corner. ,,Het was de bedoeling, maar ik raakte de bal niet eens heel goed”, verklaarde Verlouw.

Bijzonderheid van de wedstrijd: VCB boog zowaar een achterstand om in een ruime overwinning. ,,Waar wij voorheen ons hoofd verloren, hielden we dit keer wel het geloof”, merkte VCB-coach Frans van Helvoirt tevreden op. 

Aanvankelijk leek er voor TGG niets aan de hand op bezoek bij de hekkensluiter. ,,Ik heb tijdens de rust aangegeven dat we niet mochten verslappen, maar blijkbaar is dat bericht bij niemand aangekomen”, baalde Aguado.

SVSSS - RKDVC 4-2 (1-2) 10. Bram van den Bijgaart 1-0, 30. Bas Verhoeven 1-1, 44. Guus Berens 1-2, 50. Jim de Laat 2-2, 70.Stefan Dekkers (pen.) 3-2, 88. Roel Heerkens 4-2.

Moment van de wedstrijd: De strafschop voor de thuisclub. De bal viel heel ongelukkig op de arm van Damian van Bijnen.

De rust, waarin SVSSS besloot om uit een ander vaatje te tappen. ,,Voetballend wilde het niet lukken, op strijd en met veel opportunisme hebben wij de wedstrijd alsnog gekanteld”, meende SSS-coach Cemal Yilmaz.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Door deze wisseling toonde SVSSS in twee helften twee verschillende gezichten. ,,Wij bogen de wedstrijd op kracht om. Dat is niet mijn manier, maar wel een functionele”, besloot Yilmaz.

Na het ontslag van trainer John Meijs zat Edwin van Wijk voor de eerste keer op de bank bij RKDVC.

Taxandria - Haarsteeg 1-1 (1-1) 17. Jur Haans 1-0, 45+2. Rick van de Griendt 1-1.

Moment van de wedstrijd: In de laatste minuut haalde een verdediger van Haarsteeg een bal de doellijn.

Drie keer werd een uitbraak van Taxandria op discutabele wijze afgevlagd en -gefloten vanwege vermeend buitenspel. ,,Daar hadden wij geen voordeel aan”, aldus Taxandria-coach Edwin Verheyen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Opnieuw bood Taxandria weerstand tegen een fysiek spelende ploeg. ,,Het ging gelijk op, vooraf hadden wij hiervoor getekend”, rondde Verheyen af.

Het veld. ,,Dat was zó hard dat de bal werkelijk alle kanten op stuiterde”, zag trainer Henry van der Linden. ,,Je kon er niet fatsoenlijk op voetballen.”