Volledig scherm
Achilles Reek op archiefbeeld © BD

Achilles Reek wint seizoensopener en derby van Festilent

Zondag 4HVaak staan de derby’s tussen Achilles Reek en Festilent garant voor een hoop spektakel, maar deze seizoensopening viel flink tegen. Toch was er na negentig minuten een winnaar. 

Achilles Reek – Festilent 1-0 (0-0). 60. Rob van de Wijst 1-0.

,,Een saaie derby denk ik. De spanning zat een beetje in de benen en uiteindelijk won degene die als eerste scoorde. De neutrale toeschouwer heeft niet veel te zien gehad. Alleen blij dat de eerste drie punten binnen zijn”, zei Achilles Reek-trainer Lenard Weber.

DSV – SCMH 2-3 (0-2). 8. Menno van Hees 0-1, 31. Bram Lomans 0-2 90. Mees van Schaik 2-3.

,,We zijn heel effectief geweest vandaag. DSV is een goede ploeg en dat hebben we gemerkt. Ze hadden eigenlijk het betere van het spel en de betere kansen, maar die maken ze niet en wij wel. We hadden de wedstrijd eigenlijk dood moeten maken in de tweede helft, maar dat lukte maar niet. Zij miste nog een penalty en dan heb je ook wel een beetje geluk dat de bal er in de laatste minuut in vliegt”, zag SCMH-trainer Tom van Dalen.

Ondanks zijn goal was Mees van Schaik niet de man van de wedstrijd volgens Van Dalen. Keeper Dave van Doorn was dat volgens hem met een gestopte penalty en meerdere goede reddingen.