Volledig scherm
Flavio Andjole, matchwinnaar bij Achilles Veen

Achilles Veen begint met een overwinning

hoofdklasse AAchilles Veen is het nieuwe seizoen in de hoofdklasse A goed begonnen. De Veeners wonnen met 2-1 van Nootdorp. In de eerste helft opende Sen Aerts de score. Uit een dieptepass van Roel de Kruijk wist Aerts af te ronden: 1-0.

Achilles Veen bleef sterker maar vergat de trekker over te halen. Een kwartier voor tijd wist Agbor Eyongakga, tegen de verhouding in, Nootdorp toch op gelijke hoogte te brengen (1-1). Een domper maar een minuut later was het invaller Flavio Andjole die weer gerechtigheid bracht. Hij ontfutselde op slimmer wijze een Nootdorper achterin de bal en schoot prachtig in: 2-1. Op het laatst drongen de bezoekers nog flink aan maar de driepunter bleef op De Hanen Weide in handen van de thuisclub.

Voor de nieuwe Achilles Veen-trainer Giovanni Franken was het een mooie binnenkomer. ,,Twee seizoenen achtereen wist Achilles in de eerste wedstrijd van het seizoen niet te winnen. Daar hebben we nu mee afgerekend. We hebben met verzorgd spel de zege naar ons toe getrokken maar we hadden het eerder moeten beslissen”, aldus Franken.