Volledig scherm
Sen Aerts (Achilles Veen) op archiefbeeld in duel met Lars van der Wijngaard (Capelle). © copyright Frank van Engelen

Achilles Veen bekert door na minimale overwinning op amateurs FC Eindhoven

Achilles Veen heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de vierde ronde om de districtsbeker. De zaterdaghoofdklasser klopte op De Hanen Weide zondagtweedeklasser Eindhoven AV met 1-0.

De goal die Sen Aerts in de 34ste minuut maakte bleek voldoende om verder te bekeren. Erg veel kansen werden er aan beide zijden niet gecreëerd. Via invaller Jordi van Meurs had Eindhoven AV ver in de tweede helft de gelijkmaker op de schoen maar Achilles Veen-keeper Jorn Wagener was net op tijd om het gevaar te bezweren. In de slotfase verzuimde Achilles de zege veilig te stellen. Zo schoot Teun Sebregts van heel dichtbij huizenhoog over en Berry Sonnenschein vergat in kansrijke positie ook al om de trekker over te halen.

,,Met zo’n wind valt het niet mee om een goed spelletje op de mat te leggen. Maar we zijn een ronde verder”, aldus doelpuntenmaker Sen Aerts. Afgelopen zaterdag tegen Sportlust’46 maakte Aerts na blessureleed zijn rentree en bekroonde dat gelijk met een goal. Tegen Eindhoven AV mikte hij weer raak. ,,Het gaat redelijk met me maar ik voel nog wel pijntjes”, klonk het bescheiden.

‘Eigenlijk verdiende Eindhoven meer’

Achilles Veen-trainer John Karelse vond het een slechte wedstrijd. ,,Eigenlijk verdiende Eindhoven meer. Ze waren beter dan wij. Maar goed wij schieten er eentje in. We hebben weinig tot niets weggegeven. We zijn een ronder verder en daar ging het om.”

In de volgende ronde treft Achilles Veen de winnaar van het duel Alem-VOAB, dat dinsdag 17 december wordt gespeeld.