Volledig scherm
© Jan Noorlandt

Achilles Veen geeft visitekaartje af in Spijkenisse

AMATEURVOETBALAchilles Veen is de competitie uitstekend begonnen door in de uitbeurt tegen Spijkenisse met 1-3 te zegevieren. Halverwege was de stand nog 0-0.

Debuterend coach John Karelse zag zijn ploeg voor rust de mindere zijn. ,,Spijkenisse was beter, hield ons onder druk en kreeg goede kansen. We verloren teveel duels. We mochten blij zijn met 0-0", sprak Karelse. Gelukkig ging het na rust een stuk beter met Achilles. ,,We wonnen nu wel onze duels en onze backs kwamen ook beter in hun spel. Wat Spijkenisse voor rust naliet, scoren dus, deden wij toen gelukkig wel", vervolgde Karelse.

Het was Sen Aerts die Achilles na rust de weg wees. Uit een dieptepass van Sem van der Pijl schoot de spits raak. Uit een voorzet van Rémon Koenen verdubbelde Teun Sebregts de score. Invaller Wiliam Darije verzilverde daarna een counter en bracht zodoende de thuisclub dichterbij bracht. Het was uiteindelijk Rémon Koenen die Achilles Veen in een zetel bracht. Hij kreeg de bal na een voorzet van Diego Meerveld via Aerts voor zijn voeten.

Karelse: ,,Lekker om gelijk de competitie met een zege te beginnen. Toch komende week wat dingetjes aan stippen die beter moeten. Dat van voor rust moet beter."

Achilles Veen: Kools; Van der Pijl, Boddaert, Van Hoof, Sonnenschein; Kuijpers (46. Wilborts), Sebregts, Martens; Koenen, Aerts, Meerveld (78. De Man).