Achilles Veen-spits Rémon Koenen scoorde tweemaal tegen Achilles'29. (archieffoto)
Volledig scherm
Achilles Veen-spits Rémon Koenen scoorde tweemaal tegen Achilles'29. (archieffoto) © Peter van Gogh

Achilles Veen moeiteloos langs hekkensluiter Achilles'29

zaterdag hoofdklasse aAchilles Veen had zaterdag uit bij Achilles’29 een gemakkelijke middag. Tegen de nummer laatst werd het een 0-5 zege. Destijds in de thuiswedstrijd zegevierden de mannen van trainer John Karelse ook al met ruime cijfers (7-0). Door de zege en het puntenverlies van ‘de concurrentie’ klom Achilles Veen naar de vijfde plaats en mag het naar boven kijken.

Achilles’29 - Achilles Veen 0-5 (0-3). 28. Thomas de Man 0-1, 30. Rémon Koenen 0-2, 42. Thomas de Man 0-3, 60. Sen Aerts 0-4, 76. Rémon Koenen 0-5.
Op sportpark Noord van dorpsgenoot Germania (Achilles’29 mag niet meer op het sportpark van de familie Derks spelen red.) duurde het toch nog aardig lang voordat Achilles Veen afstand nam. Pas in de 28ste minuut werd de ban gebroken door Thomas de Man: 0-1. Vervolgens ging het wat sneller. Rémon Koenen maakte uit een vrije trap de 0-2 en nog voor rust trof De Man nog een keer doel via de voet van de keeper van de thuisclub: 0-3.

,,Je moet er in zulke wedstrijden gewoon snel een paar inprikken. Inderdaad duurde het even maar toen het eenmaal 0-1 was, was het verzet ook weg bij de thuisclub”, keek Karelse terug.

Ook Sen Aerts (links) pikte zijn doelpuntje mee in Groesbeek. (archieffoto)
Volledig scherm
Ook Sen Aerts (links) pikte zijn doelpuntje mee in Groesbeek. (archieffoto) © Jan Noorlandt

Na rust zorgden Sen Aerts en opnieuw Rémon Koenen voor respectievelijk de 0-4 en de 0-5. ,,Toen vond ik het niet zo best. Maar goed je wint en de andere uitslagen zijn voor ons ook gunstig. Dat is ook mooi meegenomen", aldus Karelse.