Volledig scherm
John Karelse © Pieter Vermeer

Achilles Veen moeiteloos naar laatste zestien districtsbeker

districtsbekerAchilles Veen heeft zich dinsdagavond in de strijd om de districtsbeker ten koste vanzondag-vierdeklasser Alem moeiteloos geplaatst voor de volgende ronde (achtste finales). De zaterdag-hoofdklasser verpulverde in Alem op sportpark De Oude Maas de thuisclub met 1-9. 

Achilles Veen zette na vier minuten al de toon toen aanvoerder Thijs van den Berg de 0-1 binnen kopte. Via Vincent van Hoof, Rémon Koenen en Thomas de Man voerden de bezoekers voor rust de score nog op naar 0-4.

In de tweede helft liep Achilles Veen uit naar 0-9. Diego Meerveld (2x), Thomas de Man (2x) en Sem van der Pijl waren daarbij trefzeker. Uit een toegekende strafschop wist Jens Steenbekkers voor Alem op het einde nog de eer te redden: 1-9.

Achilles Veen-trainer John Karelse bestempelde het duel niet als een veredelde training. ,,Het was gewoon belangrijk met welke mindset je zo’n wedstrijd begint. Dat hebben we uitstekend gedaan door de wedstrijd snel met goals te openen”, aldus Karelse die in de basisopstelling plaats had ingeruimd voor een aantal wisselspelers.

Alem-trainer Ben Hoek had graag gezien dat zijn team de beginfase zonder kleerscheuren had overleefd. ,,Maar ja als je zo snel al op achterstand komt wordt het moeilijk. En er zit natuurlijk nogal wat niveauverschil in. Wel blij dat al mijn spelers heel zijn gebleven. We kunnen ons nu helemaal richten op de competitie”, sprak Hoek. Alem is in de vierde klasse de trotse lijstaanvoerder.

In de achtste finale komt Achilles Veen uit tegen Altena (Nieuwendijk).