Volledig scherm
HMVV-speler Spooren achterin in het blauwe shirt © HMVV

Amateurvoetballer naar ziekenhuis na botsing: zes hechtingen later staat hij weer in de kantine van HMVV

HMVV-speler Sven Spooren is een echte doorzetter. Dat liet de voetballer van de vierdeklasser donderdagavond zien tegen SDO’39. Spooren botste hard hoofd tegen hoofd met SDO’39-aanvoerder Martijn Dijkstra. De schade was zo erg dat beide spelers naar het ziekenhuis moesten. Lang dacht zijn team dat Spooren een nachtje in het ziekenhuis moest blijven, maar de voetballer bleek harder dan gedacht. 

,,Waarschijnlijk moet Sven een nachtje in het ziekenhuis blijven‘’, vertelde HMVV-leider Johan Luijten na afloop van het duel aan deze krant. De speler van de ploeg uit Hooge Mierde had een flinke wond opgelopen na zijn botsing met Dijkstra. Een tijdje later gebeurde er iets wat waarschijnlijk niemand bij zijn club had verwacht. Met zes hechtingen in zijn hoofd en een bebloed shirt aan stond de doorbijter weer in de kantine. 

Rusten

Volgens Luijten wilde Spooren zijn ploeggenoten nog graag zien na de winst op SDO’39. Lang bleef de bikkel trouwens niet op het uitbundige feestje in de kantine. Na kort te hebben bijgepraat en een een kiekje te hebben geschoten keerde hij huiswaarts. Goed uitrusten leek hem uiteindelijk toch het beste idee. 

Met SDO’39-speler Dijkstra gaat het ook goed. Hij kon na een kort bezoek aan het ziekenhuis ook naar huis. Of hij ook nog langs een kantine is gegaan is niet bekend. 

HMVV – SDO’39 3-0 (1-0). 40. Floran Veerman 1-0, 60. Floran Veerman 2-0, 75. Matt Luijten 3-0.