Volledig scherm
Anouar Hadouir speelde tot voor kort bij Excelsior. © BSR Agency

Anouar Hadouir gaat met zijn broers bij derdeklasser CHC in Den Bosch voetballen: ‘Volgens mij is dat uniek’

Anouar Hadouir (36) wordt volgend seizoen met zijn broers Younes, Mounir en Fatah herenigd bij derdeklasser CHC in Den Bosch. De Bosschenaar kondigde onlangs bij Excelsior zijn afscheid als profvoetballer aan en kijkt er naar uit om met drie van zijn vier broers te voetballen. ,,Volgens mij is dat uniek: drie broers in één elftal met nog een broer als trainer”, zegt Hadouir er zelf over. 

De inmiddels ex-prof begon ooit met voetballen bij BVV en werd als eerstejaars C-junior opgepikt door Willem II. Hij voetbalde in zijn jeugd vaak op straat met zijn broers, maar nog nooit zat hij met drie van hen in één team. Younes was afgelopen seizoen met 47 goals de topscorer van CHC en middenvelder Mounir scoorde ook meer dan ooit tevoren. Met Fatah daarbij als trainer werd de Bossche club zelfs ongeslagen kampioen in de vierde klasse. Fatah zei eerder dit seizoen al tegen het Brabants Dagblad dat hij hoopte dat ook Anouar aan zou sluiten. 

Discussies?

Dat gaat nu ook gebeuren, als het aan Anouar ligt. ,,Als mijn broertjes bij CHC blijven, ga ik daar spelen. Dat is de insteek.” Of hij discussies vreest met trainer Fatah, nu hij ook zelf zijn pijlen op een trainerscarrière richt? Met een grijns op zijn gezicht: ,,Nee, hoor. Hij is de baas, ik zal naar hem luisteren.” De oudste van de Hadouir-broers, Rachid, voetbalt momenteel in een lager elftal bij TGG. ,,Hij moet nu eigenlijk ook bij ons komen”, grapt Anouar.