Volledig scherm
Taxandria-trainer Edwin Verheijen © Beeld Werkt

Arbiter stuurt Taxandria-trainer na woordenwisseling voor tweede keer in één seizoen weg

Zondag 3cDe arbiter bij Taxandria-BMC stuurde de coach van de thuisploeg, Edwin Verheijen voor de tweede keer dit seizoen weg. Eerder deze jaargang was het tegen FC Engelen ook al raak. 

Taxandria - BMC 0-4 (0-0). 48. Joost Mathijssen 0-1, 61. Sjors van Zoggel 0-2, 74. Sjors van Zoggel 0-3, 80. Richard de Laat 0-4.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Halverwege de tweede helft werd het treffen kort stilgelegd, omdat Taxandria-coach Edwin Verheijen in woord en gebaar zijn onvrede uitte over een beslissing van de scheidsrechter. ,,Mijn collega vond dat het nemen van een vrije trap van ons te lang duurde. Daarop maakte hij een wegwerpgebaar naar de scheidsrechter en werd hij naar de tribune verwezen. Vervolgens wilde de scheidsrechter de Taxandria-coach niet meer in zijn gezichtsveld hebben, maar dat duurde allemaal te lang, waardoor de scheidsrechter het spel voor vijf minuten onderbrak”, zo gaf Van Erp tekst en uitleg.

Volgens Taxandria-coach Edwin Verheijen ging het juist om een vrije trap van zijn ploeg. ,,Bij die vrije trap was helemaal geen verzorging nodig, toch stuurde de scheidsrechter mijn speler ten onrechte naar de kant.‘’ Hij denk ook dat er meer meespeelt. ,,Na een woordenwisseling over het hanteren van de regels zou ik gescholden hebben, maar dat is niet waar”, aldus Verheijen. Eerder dit seizoen stuurde dezelfde scheidsrechter hem weg tijdens het duel met FC Engelen. ,,Hij zei dat ik ‘toen ook al bezig was’. Misschien zat die wedstrijd hem nog steeds hoog.”

FC Engelen - VCB 6-1 (3-0). 17. Walid Johri 1-0, 21. Luca Schrier 2-0, 39. Quinten Vorstenbosch 3-0, 65. Marijn van Rijswijk 4-0, 71.Lucas Mallens 4-1, 89. Walid Johri 5-1, 90+1. Tom van Rosmalen 6-1.

Moment van de wedstrijd: Halverwege zat koploper FC Engelen al op rozen tegen VCB. ,,Onze eerste helft was van een hoog niveau”, zag FC Engelen-coach Ron Schrier tevreden.

Rowan van Laarhoven had de kans om VCB op voorsprong te zetten. ,,Zijn poging belandde helaas in het zijnet”, baalde VCB-coach Frans van Helvoirt. ,,Pech en jammerlijk, want voorkomen tegen zo’n goede ploeg is natuurlijk lekker.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We hebben de 2-0 nederlaag van afgelopen week bij BMC op een perfecte manier weggespoeld”, jubelde Schrier.

De junioren Emiel Verhoeven en Bram de Groot kregen speeltijd van Van Helvoirt. ,,Zij lieten tegen de beste ploeg van de competitie zien wat zij in hun mars hebben.”

Zwaluw VFC - TGG 1-1 (0-0). 60. Boaz Kuper 1-0, 83. Bas van Zeelst 1-1 (pen.).

Moment van de wedstrijd: De strafschop die de Bossche bezoekers tien minuten voor tijd kregen. Zwaluw-doelman Bart Rijken kwam uit en tikte volgens Zwaluw-coach John Laponder de bal weg voor de voeten van TGG-spits Marijn Kuijpers, die gretig naar de grond ging. ,,Die penalty werd inderdaad wat makkelijk gegeven”, vond ook TGG-coach Ricardo Aguado.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Na de 1-0 van Boaz Kuper trof Zwaluw VFC tweemaal het aluminium. ,,Ook schoot topschutter Martin de Laat in kansrijke positie net over. Waren we op 2-0 gekomen, dan hadden we deze pot denk ik gewonnen”, constateerde Laponder.

BVV - Vlijmense Boys 4-3 (2-0). 5. Emin Balta 1-0, 12. Guillermo Le Couvreur 2-0, 55. Rudy Pelhan 3-0, 56. Nick Peijnenburg 3-1, 61. Djamal Arikan 3-2, 82. Nick Peijenburg 3-3, 85. Dennis van der Luyt 4-3.

Moment van de wedstrijd: Vijf minuten voor tijd kreeg BVV-spits Dennis van der Luyt de bal in zijn voet na een uittrap van de doelman van de bezoekers. Van der Luyt dacht niet na en schoot de bal vanaf een meter of veertig binnen.

Bij een ingooi werd Vlijmense Boys-doelman Mathieu van Dommelen in de problemen gebracht, daardoor kon BVV alsnog de zege pakken.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Bij de stand 3-0 had BVV ons nooit meer terug moeten laten komen”, vond leider Hans Paijmans. ,,Bij 3-3 hadden wij dat punt niet meer uit handen mogen geven.”

 BVV slaagde er niet in om een 3-0 voorsprong te verdedigen. ,,Vlak na de 3-0 van Rudy Pelhan kregen we de 3-1 tegen. Toen ging Vlijmense Boys er meteen weer in geloven”, wist BVV-coach Erik Meulendijk, die komend seizoen bij eersteklasser Prinses Irene de scepter gaat zwaaien.

Nieuwkuijk - SCG’18 4-3 (0-1). 23. Sten van Vessem 0-1, 56. Rick van Buul 1-1, 67. Roy de Vaan 2-1, 74. Brent de Wijs 3-1, 82. Sten van Vessem 3-2, 85. Daan Voets 3-3, 88. Niels Kok 4-3. Bijz.: Nick Vliegenthart (SCG’18) mist strafschop in de 13e minuut.

Moment van de wedstrijd: Normaal gesproken is SCG-middenvelder Nick Vliegenthart een zekerheid vanaf elf meter, maar op bezoek bij Nieuwkuijk stuiterde zijn inzet via de onderkant van de lat het veld weer in.

,,Na de 3-1 dachten we dat we de punten binnen hadden gehaald, maar vier minuten later was alles anders”, zag Kuijk-trainer Patrick Berkelmans. ,,Toen dacht ik dat we nog de bietenbrug op zouden gaan, maar Niels Kok bezorgde ons met een prachtig afstandsschot toch nog de zege.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We hebben weliswaar veerkracht getoond bij een 3-1 achterstand, maar bij rust hadden wij eigenlijk al met 0-3 voor moeten staan. Deze wedstrijd hadden we absoluut niet hoeven te verliezen”, meende SCG-coach Aschwin van Kessel.

SVSSS - Haarsteeg 2-0 (1-0). 11. Stan van den Brand 1-0, 75. Stan van den Brand 2-0.

Moment van de wedstrijd: ,,Bij de twee doelpunten speelde de scheidsrechter een cruciale rol. Hij gaf een vrije trap, waarbij er geen overtreding was. En het tweede doelpunt was volgens ons buitenspel”, aldus Haarsteeg-trainer Henry van der Linden.

De 0-2 van Stan van den Brand. ,,Toen konden we opgelucht ademhalen”, aldus SVSSS-coach Cemal Yilmaz.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Ondanks de fouten van de scheids, moeten we zelf in de spiegel kijken. Goed gespeeld, maar veel te veel kansen verprutst”, weet Van der Linden.

SSS’er Dennis van Schijndel viel geblesseerd uit in de warming-up. ,,Wij zijn nog geen één wedstrijd met dezelfde elf spelers begonnen”, rondde Yilmaz af. ,,Complimenten naar mijn spelers. Zij hebben keihard gewerkt.”