Volledig scherm
Archiefbeeld Avanti'31 - RKSV Schijndel. © copyright Peter van Gogh

Avanti'31 dankt goudhaantje Van Heeswijk en is weer de beste van Schijndel

Onder toeziend oog van ruim 1500 toeschouwers heeft Avanti zaterdagavond de Schijndelse derby met 0-2 gewonnen van Schijndel. Geert van Heeswijk tekende na rust voor beide treffers.

Schijndel-coach Henry van Alebeek stond de ochtend na de derby naar eigen zeggen met een kater op. ,,Het was te mager vanuit onze kant. Over de hele wedstrijd gezien konden we weinig afdwingen", baalde hij. Als rasechte Schijndelnaar had Van Alebeek bovendien nog wat recht te zetten. Eind januari van dit jaar verloor Schijndel immers de eerste derby van Avanti'31 (1-0 red.). Maar die revanche bleef dus uit. In ieder geval kwam het kantinepersoneel van Schijndel gisteravond handen tekort. ,,Het bier was op een gegeven moment helemaal op", vertelde Van Alebeek.

Voor Avanti-coach Henry van Wanrooij en zijn spelers werd het wederom een duel om nooit meer te vergeten. Bovendien schreef Avanti geschiedenis. ,,Het is namelijk nog nooit voorgekomen dat Avanti in één seizoen tweemaal van Schijndel heeft gewonnen in competitieverband", zo gaf Van Wanrooij tekst en uitleg. Voor Geert van Heeswijk was het ook een speciale avond. Halverwege de tweede helft maakte de lange Avanti-spits vanaf elf meter de openingstreffer. En tien minuten later was Van Heeswijk het eindstation van een vloeiende aanval. ,,Geert krulde de bal op fantastische wijze in de kruising. Ik heb echt staan te genieten vanaf de zijlijn", juichte Van Wanrooij.

Aan het eind van de avond stapten spelers, supporters en leden van de technische staf van Avanti met een voldaan gevoel weer op hun fiets richting huis. ,,We hebben een echte teamprestatie geleverd. Dit pakt niemand ons meer af", zo gaf Van Wanrooij nog maar eens aan hoe trots hij was.

Schijndel - Avanti'31 SV 0-2 (0-0). 71. Van Heeswijk 0-1 (pen.), 82. Van Heeswijk 0-2.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement