Volledig scherm
Bas van Loon in actie © Marry Bouman

Bas van Loon schopt weer tegen een bal na lang blessureleed

Hoofdklasse ABas van Loon maakte zaterdagmiddag na lang blessureleed zijn rentree bij Achilles Veen. In februari 2018 viel Van Loon uit met een ernstige knieblessure aan zijn linker knie nadat hij net terug was gekeerd van een knieblessure aan zijn rechterknie. Van Loon mocht in de 38ste minuut Van der Pijl vervangen.

Achilles Veen - Swift 1-0 (1-0), 39. Martens 1-0.

Moment van de wedstrijd: ,,We hebben de zege op karakter naar ons toe kunnen trekken”, stelde Achilles Veen-trainer Johan van Bijsterveld. Zijn team legde niet één van de betere wedstrijden op het onverwachts hete kunstgras. ,,We haalden vandaag ons niveau niet maar als je dan toch een mindere wedstrijd wint, geeft dat toch ook weer vertrouwen.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Bij Achilles Veen maakte in de 38e minuut Bas van Loon zijn rentree. In februari 2018 viel Van Loon uit met een ernstige knieblessure aan zijn linker knie nadat hij net terug was gekeerd van een knieblessure aan zijn rechterknie. Van Loon mocht Van der Pijl vervangen. ,,Hier heb ik lang op gewacht. Het duurde even voor ik terug was. Een lang traject doorwandelt. Het was best zwaar vandaag ook al met die warmte. Ik voel me fit maar ik ben natuurlijk nog niet helemaal op het niveau waar ik wil zijn. Ik ben blij dat ik er weer ben. En we hebben nog gewonnen ook”, aldus een verheugde Van Loon.

Jong FC Den Bosch - FC Rijnvogels 2-1 (1-0). Jaïro Schet 1-0, 67. Jaap van Duijn 1-1, 90+5. Dhoraso Moreo Klas 2-1.

Moment van de wedstrijd: Diep in de extra tijd gooide Dilivio Hoffman er op de linkerflank een versnelling uit. Zijn voorzet kwam vervolgens terecht bij invaller Dhoraso Moreo Klas, die de bal in één keer uit de lucht nam en de doelman van Rijnvogels wist te verschalken. ,,Dat doelpunt werd op enthousiaste wijze gevierd. En terecht natuurlijk als vlak voor tijd de winnende goal valt. Het was bovendien een beloning voor de inzet en werklust”, vond Jong FC Den Bosch-coach Erik van der Ven.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Bij Jong FC Den Bosch debuteerden twee spelers. Aanvallende middenvelder Ringo Meerveld deed de hele eerste helft mee. Vijf minuten voor tijd maakte spits Jan van de Haterd zijn eerste officiële speelminuten bij de Bossche beloften.