HANK - Pix4Profs/Casper van Aggelen - Stijlvol redt de keeper van Blauw Wit’81, Jelle Stokx een inzet van Be Ready.
Volledig scherm
HANK - Pix4Profs/Casper van Aggelen - Stijlvol redt de keeper van Blauw Wit’81, Jelle Stokx een inzet van Be Ready. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Be-Ready is blij met Storm Dennis, want anders was er geen doelpunt gevallen in Tilburg

Zondag 3BWeersomstandigheden spelen in het amateurvoetbal wel vaker een rol, maar zelden zal die zo groot zijn geweest als die van Storm Dennis. De voorjaarsstorm sloeg ook toe in Tilburg, waar ZIGO en Be-Ready elkaar hadden ontmoet.

ZIGO - Be-Ready 2-3 (1-1) 9. Jeffrey Littel 0-1, 38. Tim de Bont 1-1, 49. Siem Velthoven 1-2, 80. Aman Habtesulus 1-3, 90+4 Christiaan Wouters (pen.) 2-3.

Storm Dennis speelde met de 22 voetballers en de bal, daardoor was van een echte wedstrijd geen sprake. ,,Toch ben ik geen voorstander van afgelasten, je moet er maar een keer mee dealen”, vindt Marco Verschuren, trainer van Be-Ready. ,,Maar ja, het levert alleen maar toevalsvoetbal op. Zo’n potje speel je het liefst tegen een ploeg die het van zijn techniek moet hebben. Dan is de wind een bondgenoot.” Het toeval wilde dat de gasten er nog het meeste profijt van trokken. ,,Bij twee doelpunten speelde de wind in deze vliegerwedstrijd een hoofdrol, anders was die bal echt niet tegen de touwen gevlogen.”

Het duel werd gekenmerkt door twee gegeven penalty’s, één voor ZIGO en één voor de thuisploeg. ,,In de eerste helft floot hij naar behoren”, zei ZIGO-coach Rob van Belkom. ,,De tweede was 180 graden gedraaid en konden wij niets meer goed doen.” Een vrije trap voor Be-Ready werd op eigen aangeven omgedraaid in een strafschop. ,,In eerste instantie gaf de arbiter een vrije trap. Het is vooral jammer en kwalijk, want het was er niet de wedstrijd naar.”

Het meest bijzondere aan het duel was dat ZIGO opnieuw met lege handen stond terwijl de spelopvatting perspectief bood. ,,Ik blijf positief”, rondde Van Belkom af. ,,We hebben goed gespeeld, ons goed verweerd alleen zitten we opnieuw zonder punten. We hadden die alleen wel verdiend.” 

Gilze - Irene’58 2-1 (2-0) 1-0 Willem van Eijck, 2-0 Stan de Kock, 2-1 Jacco van Laarhoven.

Gilze - Irene’58 werd door de storm een parodie op een voetbalwedstrijd. Zelden kwam de bal op de juiste plaats. Als meest technische ploeg won Gilze verdiend. Willem van Eijck tekende voor de openingstreffer, Stan de Kock verdubbelde nog voor rust de voorsprong. In de slotfase kwam Irene via Jacco van Laarhoven terug tot 2-1, omdat de ploeg de eerste en enige doelkans in doel vloog. “Wel een mooie goal,” vond Irene’58-trainer Paul van Dijk. 

RCD - Gudok werd afgelast.