Volledig scherm
Be Ready - Dussense Boys © Jan Noorlandt

Be-Ready wint vuurwerkloze derby van Dussense Boys

Zondag 4cDe derby tussen Be-Ready en Dussense Boys stond bekend om het letterlijke en figuurlijke vuurwerk. Maar deze keer zag het publiek alleen het figuurlijk geknal. De thuisclub had een vuurwerkverbod ingesteld. 

Be-Ready - Dussense Boys 4-2 (0-1) 15. André Segeren 0-1, 47. Bas van den Noort 1-1, 49. Robin van den Noort 2-1; 57. Harry Sassen 2-2, 61. Robin van den Noort 3-2, 90+2. Stephan Huysman 4-2. Rood: 55. Bart van Dongen (Dussense Boys).

Moment van de wedstrijd: Het doelpunt van Stephan Huysman, een afstandsschot in de kruising. ,,Misschien mijn laatste in deze derby, want als we niet promoveren stop ik ermee. Heeft te maken met mijn werk. Maar voor de derde klasse maak ik een uitzondering.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Het bestuur van Be-Ready had verboden om vuurwerk af te steken om te voorkomen dat het nieuwe kunstgrasveld schroeiplekken zou oplopen. Vuurwerk werd er wel in het veld geleverd: een heerlijke derby, die vooral in het eerste kwartier na rust bol stond van verrassende ontwikkelingen.

Terheijden – Berkdijk 3-0 (2-0) 7. 1-0, 14. 2-0, 90. 3-0.

Moment van de wedstrijd: Het is bepaald niet de eerste keer dit seizoen dat Berkdijk in de beginfase niet thuis geeft.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Terheijden kreeg vijf kansen, scoorde drie keer. Wij ook vijf, geen doelpunten”, zegt trainer Erik van Esch.,,Al hebben we wel verdiend verloren, want Terheijden is voetballend verder dan wij.”

Blauw Wit’81 – RFC 5-0 8. Bas Janssen 1-0, 20. Frank van Beek 2-0, 40. Remco Boerema 3-0, 60. Nick Janssen 4-0, 80. Bart van Laarhoven 5-0.

Moment van de wedstrijd: Een paar minuten voor rust maakte Remco Boerema de 3-0 en was de wedstrijd eigenlijk na 45 minuten al gespeeld.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Blauw Wit doet het in eigen huis goed tegen de topploegen. Eerder dit seizoen werd Be-Ready ook al met 4-2 verslagen.