Thijs van Sleeuwen
Volledig scherm
Thijs van Sleeuwen © BD

Bekende namen komen boven bij de Zilveren Schoen

Zilveren SchoenRémon Koenen is momenteel de lijstaanvoerder van de Zilveren Schoen, het topscorersklassement van het Brabants Dagblad. Koenen maakte tot dusver 17 doelpunten voor hoofdklasser Achilles Veen.

Koenens naaste concurrent lijkt toch Jos Peltzer te blijven. De spits verloor zondag voor het eerst dit seizoen. Zijn ploeg OSS'20 stevent af op de titel, maar kwam zondag niet tot scoren.

Nummer drie blijft Kevin Remie. De RWB-spits kan zich langzaamaan ook gaan opmaken voor een kampioensfeestje in de vierde klases C. Hij scoorde zondag weer en staat op 19 treffers met de waarde van 1 punt.

Trio

Het drietal Tim Saaman, Stefan Dekkers en Donny van Herpen bezet de vierde plek. Alle drie zijn het grote namen in het Brabantse amateurvoetbalwereldje. Saaman scoort voor Woudrichem, Dekkers maakt zijn goals voor SVSSS en routinier Van Herpen doet dat al een lange tijd bij Berghem Sport.

Jaouad Chraou is de nummer zeven van de lijst met 11 goals. De OJC-spits vertrekt volgend seizoen naar Unitas in Gorinchem. Plek acht wordt verdeld door Anwar Tuifhof van TOP met 10 goals en Martin de Laat (Zwaluw VFC), Thijmen Gerringa (Haaften) en Harry Sassen (Dussense Boys). 

Buiten de top tien

Net buiten de top tien staan de spelers met negen goals. Ook dat zijn bekende namen op de Brabantse velden: Soufiane Bakkali (WSC), Danny Schaap (Woudrichem), Samuel Hartgers (Wilhelmina’26), Thijs van Sleeuwen (Venhorst), Jeffrey Molhoek (Sleeuwijk), Christian Perrier (Nivo Sparta), Emiel van der Sanden (Erp), Sen Aerts (Achilles Veen), Roel van Nunen (Spoordonkse Boys), Luc Spierings (Jong Brabant), Mounir Hadouir (CHC) en Tim Schuijers (Boekel Sport).

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.