Bekersprookje TOP loopt ongelukkig af in finale

VIDEOTOP is er niet in geslaagd om de districtsbeker Zuid II te winnen. In de finale bleek Groene Ster, kampioen van de hoofdklasse B, met 2-0 te sterk voor de Ossenaren, die nog in de race zijn om promotie naar de hoofdklasse.

Groene Ster - TOP 2-0 (0-0). 48. Cem Unal 1-0, 79. Dylan Zwartjes 2-0.

TOP startte matig aan het duel. De hoofdklasser speelde met meer pit en flair en kreeg een paar kansjes. Roel Kuilder, normaal gesproken de tweede keeper achter Jeffrey Vendrig, keerde een aantal keer prima. Aan het einde van de eerste helft kreeg TOP meer grip op het spel, maar meer dan een rollertje van Anwar Tuithof leverde dat niet op.

Nadat beide ploegen met de brilstand de kleedkamers opzochten was het Groene Ster wat het beste uit de kleedkamer kwam. Drie minuten na rust was het Cem Unal die met een kopbal de Limburgers op voorsprong kopte. TOP bleef strijden, maar het uitvallen van aanvoerder Aram Pusters zorgde ervoor dat de Ossenaren niet meer de stootkracht hadden om echte kansen te forceren.

In de 79ste minuut was het rechtsback Dylan Zwartjes die met een vrije trap vanaf de linkerkant Kuilder passeerde. Daarmee spatte de bekerdroom van Oss uiteen, want de kansen die het daarna nog kreeg konden niet worden verzilverd.

Volledig scherm
De spelers van TOP druipen af na de nederlaag in de bekerfinale. © BD / Peter van Huijkelom