Volledig scherm
Berghem Sport-Volkel © BD / Peter van Huijkelom

Berghem Sport doet goede zaken tegen Volkel

Zondag 2hBerghem Sport heeft de eerste zege van het seizoen binnen. De ploeg van Willem van der Burgt won met 1-0 van Volkel. Edwin Huibers was trefzeker namens de thuisploeg. 

Berghem Sport-Volkel 1-0 (0-0). 59. Edwin Huibers 1-0.

Willem van der Burgt, trainer Berghem Sport: ,,Na een nederlaag en een gelijkspel voelde deze zege als een opluchting. Ik denk dat deze overwinning verdiend was, al hadden we het in de tweede helft niet makkelijk. Volkel had daarin veel de bal, maar amper scoringskansen. Na de fraaie goal van Edwin Huibers verzuimden we om de score uit te bouwen, want wij hadden echt de beste kansen. Maar goed, we hebben gewonnen. Het is even wennen omdat we een aantal nieuwe jongens in de groep hebben, maar we zijn op de goede weg. We gaan voor een plek in het linkerrijtje.”

Robin van Cuijk, aanvoerder Volkel: ,,We waren niet de mindere vandaag, maar voorin misten we stootkracht. Net als in de eerste twee duels speelden we best aardig, maar we creëerden amper scoringskansen. Daarom staan we na drie duels nog op nul punten. Hopelijk vinden we snel onze draai in deze competitie, anders wordt het een zwaar seizoen.”

Het vizier van Berghem Sport-spits Donny van Herpen stond niet op scherp vandaag. De aanvaller miste in de eerste helft twee behoorlijke kansen, waardoor hij verzuimde om de score al snel te openen. Edwin Huibers werd dus de matchwinner. Volkel had slechts één hele goede kans: die werd kort voor rust om zeep geholpen door Bram van der Locht. 

SVSSS - DAW 1-2 (0-1). 30. Noah van Deijne 0-1, 77. Marc van Heesch 0-2, 88. Stefan Dekkers 1-2.

,,Na de eerste minuut nam DAW het heft in handen”, zag DAW-coach Rob van der Ven. ,,Na een half uur kwamen we verdiend op voorsprong en ook in de tweede helft waren we de bovenliggende partij.”

Bijzonder is dat DAW de eerste ploeg is die het tot dusver dominante SVSSS pijn heeft gedaan, terwijl de Schaijkenaren geen al te beste start kennen dit seizoen. Deze overwinning zorgt voor de eerste drie punten van DAW.

SVSSS speelde DAW in de kaart door slordig te passen en aan de bal de verkeerde keuzes te maken. ,,Wij kregen ook kansen, maar hadden geluk dat het bij rust 0-1 stond”, gaf SSS-trainer Cemal Yilmaz toe.

Het meest bijzondere aan de wedstrijd is dat SVSSS het eerste puntverlies van dit seizoen volledig aan zichzelf te wijten heeft. ,,In de rust herhaalden we het strijdplan nogmaals. De uitvoering bleef hetzelfde waardoor we hebben verloren”, aldus Yilmaz.

Emplina – Vianen Vooruit 0-3 (0-1). 24. Rik Willemsen 0-1, 80. Thomas van de Sande 0-2, 86. Wouter Evers 0-3.

Emplina-trainer William van Overbeek: ,,We hadden vandaag moeten winnen. Vooral in de eerste helft hebben we een aantal goede kansen gekregen.”

Bijzonderheid: Van Overbeek heeft de eerste helft genoten van het spel van zijn Emplina. ,,We speelden zoals ik dat graag zie, met een goede opbouw van achteruit en steekpasses tussen de linies.”

Volharding – EVVC 2-3 (1-0). 30. 1-0, 60. Gerwin van der Boom 1-1 (pen), 65. 2-1, 80. Pim van der Doelen 2-2, 85. Bart Haerkens 2-3

EVVC-trainer Antwan van Rijn: ,,Vooral het eerste halfuur speelden we goed voetbal. En door Gerwin na rust in het veld te brengen, werden we doortastender voorin. Bij de 2-2 zag ik Volharding wegzakken.”

Bijzonderheid: Toen Gerwin van der Boom in het veld kwam, scoorde hij direct uit de strafschop.

Real Lunet – Olympia’18 1-1 (1-1). 20. 0-1, 45. Imad Hamria 1-1.

Real Lunet-trainer Glenn Simon: ,,Er had vandaag meer ingezeten, maar voor het doel waren we niet scherp genoeg.”

Bijzonderheid: Imad Hamria scoort met een schot vanaf 25 meter. ,,Een werelddoelpunt”, vond Simon.