Volledig scherm
Patrick Berkelmans © Beeld Werkt

Berkelmans neemt afscheid zonder promotie bij Nieuwkuijk, maar is wel trots

nacompetitiePatrick Berkelmans nam Tweede Pinksterdag afscheid van Nieuwkuijk. Tegen PSV werd verloren en dus speelt het volgend seizoen ‘gewoon’ weer in de derde klasse. Bij Berkelmans overheerste na afloop vooral trots. 

Nieuwkuijk – PSV 1-2 (1-2) 1. Mike Hovestadt 0-1, 22. Niels Kok 1-1, 26. Jimmy Granviel 1-2.

Moment van de wedstrijd: In de allerlaatste minuut kreeg invaller Dorus Elshout nog een dot van een kans om er voor Nieuwkuijk een verlenging uit te slepen. De uitstekende doelman Szymon Mlodak bokste de bal weg, voor de voeten van John van Dommelen. Hij ramde de bal over het doel.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Het was het laatste duel van trainer Patrick Berkelmans, die volgend seizoen aan de slag gaat bij WSC. ,,We hadden meer verdiend, kregen de beste kansen”, vond de Waalwijker. ,,Desondanks ben ik hartstikke trots op de spelers. Door het behalen van de nacompetitie én de wedstrijden die we erin hebben gespeeld tegen Bladella en PSV hebben we laten zien dat zeker niet het lelijke eendje van de derde klasse C zijn, zoals weleens wordt beweerd.”

Terneuzen – WSC 2-2 (1-1) 10. Can Kiran 1-0, 87. Mounir Maamar 1-1, 98. Rens van den Hout 1-2, 110. Devano Riemens 2-2. WSC wint na strafschoppen: 6-5, nadat Terneuzen in de laatste strafschop in de reguliere serie de kans miste om promotie af te dwingen naar de tweede klasse.

Moment van de wedstrijd: De strafschoppen. Jeremy Geensen stopte bij de stand 1-0 een strafschop, genomen door Mounir Maamar. In de 37ste minuut, bij de stand 1-0, stopte Tom van Brakel, invaller-doelman bij WSC, een pingel van Can Kiran. Dezelfde minuut was doelman Rodney Schrouwen met rood weggestuurd vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler.

Bijzonderheid van de wedstrijd: In eerste instantie zou de nacompetitie drie wedstrijden bedragen. Maar doordat Zeelandia-Middelburg naar het zaterdagvoetbal verkast, werd het meteen een finale. Dat betekent dat WSC zich heeft gehandhaafd in de tweede klasse E.

Volkel - SC Irene 3-1 (1-1) 20. 0-1, 72. Rick van Amsterdam 1-1, 104. Ruud Verstegen 2-1 (P). 113. Ruud Verstegen 3-1 (P).

Bijzonderheid van de wedstrijd: Ruud Verstegen versierde twee identieke pingels, beide voorafgegaan door het neerhalen van Tijmen de Ruiter in de zestien. ,,Hij is er erg lang geblesseerd geweest maar heeft vandaag een flinke rol gespeeld”, zei Volkel-coach Tom van Dalen.