Volledig scherm
Ben van den Nieuwenhof snelt richting het doel van Hercules. © Peter van Huijkelom

Blauw Geel’38 en OSS’20 hebben aan één goal genoeg voor drie punten

Derde divisie zondagBlauw Geel’38 en OSS’20 zijn goed uit de winterstop gekomen. De Brabantse derdedivisionisten wonnen beide met 1-0 van respectievelijk Hercules en Groene Ster.

Blauw Geel’38-Hercules 1-0 (0-0). 80. Bjorn van Gorkom (e.d) 1-0.

Blauw Geel’38 en Hercules maakten er een niet zo’n beste wedstrijd van. ,,Beide trainers mogen niet tevreden zijn met de tussenstand”, vond Blauw Geel’38-trainer Niels van Casteren. ,,Wij waren slecht aan de bal en maakten verkeerde keuzes.”

Tien minuten voor tijd werd toch nog gescoord. Jeroen van Schoonhoven zette druk en Bjorn van Gorkom gaf het laatste zetje. Hij schoot de bal achter zijn eigen doelman. Bijzonder was overigens dat Danny Verbakel, aanvaller van origine, linksback stond bij Blauw Geel. Hij verving de geschorste Sjaak Egmond.

Blauw Geel’38: Vos: Moghal, Dekkers, Rerimassie, Verbakel; Sa. Egmond, Güler (78. E. Van Loon), Van Kessel; Van den Nieuwenhof, Van der zanden, Hellstern (75. Van Schoonhoven).

Groene Ster - OSS’20 0-1 (0-1). 17. Jos Peltzer 0-1.

OSS’20 is de tweede seizoenshelft begonnen met een 0-1 zege bij Groene Ster. Jos Peltzer maakte al vroeg in het duel de enige treffer. ,,We hadden het duel voor rust onder controle”, zei OSS’20-trainer Bertran Kreekels.

In de tweede helft had het team moeite met het opportunistische spel van de thuisploeg. Toch kreeg Groene Ster weinig kansen. Het duurde tot de laatste zes minuten voor de Limburgers gevaarlijk werden. In die fase kwam de bal tegen de lat. Ook kopte een speler van Groene Ster over.

De Ossenaren begonnen dus goed nadat bekend werd dat Kreekels zijn contract met een jaar heeft verlengd. De oefenmeester: ,,We staan tien punten voor en kunnen misschien naar de tweede divisie. Dat lijkt me mooi om mee te maken.”

OSS’20: Van der Leest; Spierings, Van de Rande, Engelen, Eltink: Zonnenberg, Campman, T. Pijnenburg (82. Verkuyl), Van der Velden (75. Waterink), De Groot (55. Van Sonsbeek), Peltzer.

  1. Hilvaria geeft ‘goedmaakdoelpunt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’
    Zondag 2F

    Hilvaria geeft ‘goedmaak­doel­punt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’

    Een van de meest bekende voorbeelden van per ongeluk scoren is een goal van Jan Vertonghen. Als speler van Jong Ajax wilde hij een bal naar de keeper van RKC spelen, maar de bal eindigde per ongeluk in het doel. Verontschuldigingen loste niet genoeg op en dus gaf Ajax in de beker letterlijk een doelpunt 'weg'. Een voorval dat zich in Hilvarenbeek ook voordeed, alleen was Joerie van Rijswijk in dit geval Jan Vertonghen en mocht Beerse Boys een gratis doelpunt maken.