Volledig scherm
Blauw Geel'38 speelde vorig seizoen tegen VVV-Venlo in de KNVB-beker. © Van Assendelft Fotografie

Blauw Geel'38 speelt ook tegen Jong Volendam gewoon op zondag

Het beloftenteam van Volendam is weer in het competitieprogramma van de zondag derde divisie opgenomen. De oranjehemden wilden aanvankelijk niet op die dag voetballen en eisten – net als de afgelopen twee seizoenen – een plek in de derde divisie zaterdag.

Na enig aandringen van de KNVB gingen de Volendammers alsnog overstag. Vervolgens kwam het verzoek bij de voetbalbond of het bij de andere clubs na wilde gaan om alsnog op zaterdag te spelen. Tijdens die inventarisatie haalde de KNVB Jong Volendam tijdelijk uit het programma.

Van de Brabantse ploegen in de derde divisie zondag gingen OJC Rosmalen, OSS'20, JVC Cuijk en UNA op het verzoek van de KNVB (en dus Volendam) in en werken het komende seizoen de confrontaties op zaterdag af.

Blauw Geel'38

Alleen Blauw Geel'38 speelt twee keer op de gebruikelijke zondag. Dongen ontmoet de Volendammers op zondag 16 december thuis en gaat op zaterdag 6 april naar het Kras stadion. Uiteindelijk gaat Jong Volendam 23 keer op zaterdag spelen. Elf maal wordt er geschikt en blijft zondag de speeldag.

  1. Van den Noort verliest vier doelpunten door uit competitie nemen SC Hoge Vucht, Be-Ready koploper af
    AMATEURVOETBAL

    Van den Noort verliest vier doelpunten door uit competitie nemen SC Hoge Vucht, Be-Ready koploper af

    De KNVB heeft vrijdag besloten om alle teams van SC Hoge Vucht uit de competitie te halen. Daardoor gaat het topscorersklassement van het Brabants Dagblad ook op de schop. Be-Ready-spits Robin van den Noort levert door het besluit van de bond vier doelpunten in. De ingrijpende straf voor Hoge Vught is volgens de voetbalbond gepast omdat zij niet verwachten dat de club op korte termijn zal veranderen. De Bredase vereniging heeft een maand de tijd om beroep aan te tekenen. Tijdens dit eventuele hoger beroep zal de straf niet worden opgeschort.