Volledig scherm
BVV op archiefbeeld © Peter van Gogh

BVV speelt voor achtste keer dit seizoen gelijk

Zondag 3cHet begint een dingetje te worden bij BVV: gelijkspelen. Van de dertien wedstrijden die de Bossche ploeg speelde, eindigde er al acht in een gelijkspel. Ook tegen Taxandria stond er na afloop een remise op het scorebord. 

BVV - Taxandria 0-0.

Moment van de wedstrijd: Na rust miste BVV volgens trainer/coach Erik Meulendijk diverse kansen. ,,Van tevoren hoop je dat een wedstrijd als deze niet uitdraait op een 0-0. En wat gebeurt er? Het wordt wél zo’n vervelende wedstrijd. Ongelofelijk”, baalde Meulendijk.

Een doelpunt van de thuisploeg werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. ,,Dat was het enige hoogtepunt van de wedstrijd”, aldus Taxandria-trainer Edwin Verheijen. ,,Het was een duel dat zich op het middenveld afspeelde.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Waar Meulendijk nog het meest van baalde was alweer het achtste gelijkspel van het seizoen. ,,We willen meedoen om de prijzen. Maar als je steeds met zulke vervelende wedstrijden te maken krijgt, dan blijf je in de middenmoot hangen”, verklaarde Meulendijk.

RKDVC - Nieuwkuijk 1-6 (0-2) 35. Roy de Vaan 0-1, 40. Rick van Buul 0-2, 60. John van Dommelen 0-3, 63. John van Dommelen 0-4 (pen), 65. Lars Kievits (pen.) 1-4, 80. Rick van Buul 1-5. 85. Brent de Wijs 1-6.

Moment van de wedstrijd: De wissel van Nieuwkuijk halverwege de eerste helft. ,,We verloren de slag op het middenveld”, zegt Kuijk-trainer Patrick Berkelmans. ,,Daarom heb ik er een extra middenvelder bijgezet, een vleugelverdediger eruit gehaald. Daardoor kantelde de wedstrijd. Verdiend, maar veel te geflatteerd gewonnen.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Nooit eerder in zijn trainersloopbaan wisselde Patrick Berkelmans een speler in de eerste helft. ,,Voor zo’n speler is dat heel vervelend, daarom niet. Bovendien heb je ze de rest van het seizoen nog keihard nodig. Vandaag kon het niet anders.”

ODC - BMC 4-0 (2-0). 23. Frank Kuppens 1-0, 31. Sjoerd van Lokven 2-0, 61. Dirk van der Struijk 3-0, 72. Joep van der Meijden 4-0.

Moment van de wedstrijd: ,,Dit was één van de slechtste wedstrijden van BMC dit seizoen”, baalde BMC-coach Manfred van Erp. Kort na rust kreeg zijn elftal twee goede kansen op de aansluitingstreffer, maar die werden om zeep geholpen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ODC-coach Carlo Vorstenbosch was naast het pakken van de drie punten ook blij dat vier verschillende ODC’ers het net vonden. ,,Dat maakt deze zege extra mooi”, aldus Vorstenbosch.

Zwaluw VFC - SVSSS 1-3 (1-0). 28. Rick de Windt 1-0, 76. Ramon Dekkers 1-1, 78. Jim de Laat 1-2, 81. Stefan Dekkers 1-3. 

Moment van de wedstrijd: Binnen een tijdsbestek van zeven minuten zag Zwaluw VFC zijn 1-0 voorsprong veranderen in een 1-3 achterstand. ,,Tegen fysieke ploegen hebben wij het nog steeds lastig, zo blijkt maar weer. Tijdens de slotfase konden we de boel niet meer tegenhouden”, baalde Zwaluw-coach John Laponder.

De gelijkmaker van Ramon Dekkers was volgens SVSSS-coach Cemal Yilmaz het kantelpunt van de wedstrijd. ,,Daarna trokken wij met nog twee snelle goals het duel naar ons toe.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Nadat er mogelijkheden op de 2-0 werden gemist, kwam Zwaluw VFC dus aan de verkeerde kant van de score terecht. ,,Een resultaat zat er dus wel degelijk in. We zullen wat feller moeten worden”, oordeelde Laponder.

In het ‘magische’ kwartiertje voor SVSSS werd het nog even ongezellig. ,,En intimiderend”, voegde Yilmaz toe. ,,Jammer dat er dan niemand daartegen optreedt.” 

TGG - FC Engelen 2-1 (1-1). 22. Bas van Zeelst 1-0, 31. Quinten Vorstenbosch 1-1, 81. Bas van Zeelst 2-1.

Moment van de wedstrijd: Dat was de winnende treffer van TGG-aanvoerder Bas van Zeelst. ,,De bal kwam ietwat gelukkig bij Bas terecht. Dat zat ons dus mee. De gelukkigste ploeg heeft vandaag naar mijn mening ook gewonnen”, aldus TGG-coach Ricardo Aguado.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Net als afgelopen seizoen verloor FC Engelen zijn eerste wedstrijd na de winterstop. Destijds waren de Vlijmense Boys met 3-2 te sterk. Nu verloren de paars-witten dus van TGG. ,,We blijven nog wel koploper. Wel moeten we onszelf zien te herpakken”, aldus FC Engelen-coach Ron Schrier.

Haarsteeg - SCG’18 4-1 (2-0). 21. Dave Treuren 1-0, 44. Ruben Achten 2-0, 58. Nick Vliegenthart 2-1, 74. Jasper de Vaan 3-1, 86. Sebastiaan van Bakel 4-1.

Moment van de wedstrijd: Volgens SCG-coach Jürgen Gerrits was dat de 3-1 van Haarsteeg. ,,Toen verdween langzaam maar zeker het geloof bij ons en was de wedstrijd gespeeld.”

Haarsteeg speelde een uitstekende eerste helft, waarbij het ondanks een vijfmansachterhoede van SCG’18 toch regelmatig gevaarlijk werd. 

Bijzonderheid van de wedstrijd: Arthur Bot en Roy Groenendaal kregen tijdens de openingsfase van het duel dotten van kansen om SCG op voorsprong te schieten in en tegen Haarsteeg. ,,Vervolgens stonden we te slapen bij de eerste twee tegengoals”, baalde Gerrits.

,,Het was een tactisch schouwspel van beide kanten. Daarbij veranderde die tactiek ook gedurende de wedstrijd. Mooi om te zien”, zegt Haarsteeg-trainer Henry van der Linden, die de zeventienjarige Micha Hanff liet debuteren.