Volledig scherm
Brakel - Asperen © Twitter BD

BZC’14 start clubgeschiedenis als derdeklasser door promotie Brakel

Nacompetitie derde klasseFusieclub BZC’14 gaat beginnen in de derde klasse zaterdag van het amateurvoetbal. Brakel promoveerde zaterdagmiddag naar de derde klasse en dat houdt in dat de fusieclub tussen Brakel en Zuilichem volgend seizoen mag starten in de derde klasse zaterdag. Brakel versloeg op het veld van Woudrichem Asperen met 4-2 . 

Brakel - Asperen 4-2 (2-1). 6. Jan Wiggelinkhuysen 1-0 (eigen goal), 15. Jasper Gouda Quint 2-0 (pen.), 28. Gerard Breider 2-1, 48. Andor van Andel 3-1, 56. Carlo van Santen 3-2, 78. Jasper Gouda Quint 4-2.

Moment van de wedstrijd: Het finaleduel bleef lang behoorlijk spannend. Totdat Jasper Gouda Quint zo’n tien minuten voor tijd van dichtbij de luidbejubelde 4-2 maakte. Die treffer maakte aan alle onzekerheid een eind.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Alsof het zo moest zijn won VV Brakel zijn allerlaatste officiële wedstrijd, die dus promotie naar de derde klasse oplevert. Komend seizoen fuseert de club met buurman Zuilichem tot BZC’14. ,,Geweldig dat we komend seizoen met de nieuwe fusieclub op een hoger niveau actief zijn. We gaan straks met z’n allen met de boot terug naar de club en er daar een geweldig feest van maken”, jubelde Brakel-coach Hans de Jong.