Volledig scherm
CHC op archiefbeeld © copyright Frank van Engelen

CHC wint eerste periode na overtuigende overwinning op Baardwijk

Zondag 3cDoor een ijzersterkte start van het seizoen heeft CHC de eerste periode gewonnen in de derde klasse C. Tegen Baardwijk werd die titel veroverd. 

Baardwijk - CHC 0-5 (0-2). 12. Younes Hadouir 0-1, 44. Glenn Kusters 0-2, 56. Glenn Kusters 0-3, 68. Yunus Cetinkaya 0-4, 90+3. Mounir Hadouir 0-5. Bijz.: CHC wint de eerste periode, tevens rood voor Marc Duppen (Baardwijk).

CHC pakte op overtuigende wijze de eerste periode op bezoek bij Baardwijk. ,,We gaan in de kantine een mooi feestje vieren. En dan zien we wel waar we eindigen. Vandaag ging het wel erg makkelijk. We liepen een aantal keer met speels gemak door de hele defensie van Baardwijk heen”, zag CHC-coach Fatah Hadouir. 

Na 24 minuten wist Baardwijk al dat er niets te halen viel tegen de kampioenskandidaat. Toen belette Marc Duppen een speler van de Bossche ploeg een vrije opmars naar zijn doel, dus stond Baardwijk met tien man op het veld. ,,Gelukkig hebben we de wedstrijd met het koppie uitgespeeld”, aldus trainer Emiel Heefer, ,,daardoor hebben we geen onnodige gele kaarten opgelopen. Daar krijg je later in het seizoen last van.” Lastig is het al voor de Waalwijkers: ze staan voorlaatste.

FC Engelen - Trinitas Oisterwijk 4-1 (2-1). 22. Rens van Lissum 0-1, 26. Dylan Domingues 1-1 (pen.), 44. Osman Bostanci 2-1, 76. Quinten Vorstenbosch 3-1, 84. Osman Bostanci 4-1. Rode kaart: 25. Dennis van Berkel (Trinitas).

FC Engelen blijft uitstekend presteren en staat qua puntenaantal (17) nog steeds op gelijke hoogte met koploper CHC. ,,Jongens krijgen het vertrouwen en moeten nu ook knokken voor een plekje. Als team maken we stappen. Alleen moeten we er nu voor zorgen dat de resultaten ook goed blijven”, aldus FC Engelen-coach Anthony Lurling.

Na een goed begin van de wedstrijd bepaalde een misverstand tussen Trinitas-keeper Ramon Doomen en zijn verdediger Dennis van Berkel de wedstrijd. ,,De bal leek erin te rollen en Dennis sloeg de bal weg”, aldus Trinitas-coach Pierre van Berkel. ,,Dat werd dus een rode kaart en een penalty.” Daarna kreeg Trinitas nog kansjes en loerde het op mogelijkheden, maar meer zat er niet in. ,,Vanaf toen kon ieder opgesteld plan de vuilnisbak in”, treurde Pierre van Berkel.

Het meest bijzondere aan het duel vanuit Trinitas-perspectief was het optreden van alleskunner Rens van Lissum. ,,Vorige week stond hij nog linksback, vandaag verdedigende middenvelder en na Dennis’ rode kaart centraal achterin”, aldus Pierre van Berkel. ,,Hij is een voorbeeld voor alle jongens uit de regio. Sinds de fusie is hij helemaal opgebloeid en heeft hij volop plezier in het spelletje. Die man heeft het woord ‘fusie’ nog net niet op z’n voorhoofd staan”, aldus de lofzang van zijn trainer. 

Vlijmense Boys - ODC 0-5 (0-1). 21. Lex van de Biggelaar 0-1, 57. Joep van der Meijden 0-2, 66. Lennart Sannen 0-3, 78. Sjoerd van Lokven 0-4, 81. Joep van der Meijden 0-5.

ODC walste over Vlijmense Boys heen en komt langzaam maar zeker in vorm. ,,We hadden nog wel wat vaker mogen scoren eigenlijk. Maar dit is een mooi resultaat natuurlijk. Traditioneel hadden we het toch vaak lastig in Vlijmen.”, vond ODC-coach Carlo Vorstenbosch. 

ODC is de competitie heel pover gestart. Vlijmense Boys juist niet. Dus er lagen kansen voor rood en zwart om drie punten bij te schrijven, zo werd vooraf geredeneerd. Na het duel kon het duel in één woord worden samengevat: off-day. ,,We bakten er maar heel weinig van”, vond leider Hans Paijmans. ,,We speelden slap, de beleving was er niet. We kwamen overal te laat. Als je dan een tegenstander treft die dat wel aan de dag legt, wordt het een heel vervelende middag.” Er was een klein lichtpuntje. ,,We hebben geen kaarten gepakt.” Tegelijkertijd zegt dat ook iets over de instelling: over mijn lijk, het mocht.

DSC - RKDVC 3-1 (2-1). 9. Jordi de Wit 1-0, 35. Ramon Kok 1-1, 33. Jordi de Wit 2-1, 88. Bas Vos 3-1.

,,RKDVC was de bovenliggende partij, maar maakte hun kansen niet af. Wij deden dat wel. Een cruciaal moment was de 2-1 van Jordi de Wit, meteen na de gelijkmaker”, zag DSC-coach Roland Timmermans.

De trainer van DSC excuseerde zich bij zijn collega Edwin van Wijk voor de spelopvatting: met man en macht werd er verdedigd. ,,Dat mag, maar dan moeten wij niet de fout maken om erin te trappen”, zegt Van Wijk. ,,Maakten we de gelijkmaker, binnen de minuut werd het 2-1 voor DSC. Dan help zo’n ploeg weer helemaal in het zadel.” Toch waren er na rust nog kansen om het tij te keren. Het zat de Drunenaren niet mee, zo belandde een bal tegen het aluminium.

BVV - Nieuwkuijk 2-2 (1-1). 6. Roy de Vaan 0-1, 31. Dylano Dekker 1-1, 48. Max Raijmakers 1-2, 90+1. Ilias Sadqi 2-2. Rode kaart: 88. Michael van Ham (BVV) 2x geel.

,,Het tweede punt van het seizoen is binnen. Al hadden we liever drie punten gehad natuurlijk”, constateerde BVV-coach Peter Burg.

De elf van Nieuwkuijk kregen het niet voor elkaar om het tiental van BVV naar een nederlaag te spelen. In de extra tijd viel een van ingepompte ballen in het strafschopgebied toevallig voor de verkeerde voeten, dus konden Bosschenaren, die onderaan staan, alsnog een puntje bijschrijven. Het bleef niet bij die ene teleurstelling: Max Raijmakers liep weer een blessure op. De spits, die met Roy de Vaan de doelpunten voor zijn rekening nam, trok nog een laatste sprintje voordat hij zou worden gewisseld. ,,Toen ging het fout”, zag trainer Corné Verhoeven. ,,Max had al wat last van zijn hamstring, dat zal nu wel een stuk erger zijn.”

Haarsteeg - Zwaluw VFC 0-1 (0-1). 38. Martin de Laat 0-1.

Zwaluw VFC pakte een belangrijke driepunter en staat daarmee nog steviger op de derde plaats. ,,Hier hadden we stiekem niet op gerekend. Maar natuurlijk zijn we erg blij met de manier waarop het nu gaat”, jubelde Zwaluw-coach John Laponder.

Martin de Laat heeft jaren terug nog een tijdje bij Haarsteeg gespeeld. Een handige voetballer, de club beleefde er aardig wat plezier aan. Een type dat zijn kennis ook aan de jeugd over kan dragen. Dat doet De Laat bij PSV. Soms moet hij wedstrijden laten schieten, gistermiddag was hij er bij. Daar was Haarsteeg niet zo gelukkig mee: na een halfuur smeerde De Laat Haarsteeg zijn derde competitienederlaag aan.

DVG - TGG 1-1 (0-0). 65. Walid Johri 0-1, 71. Bas van Houtum 1-1 (pen.).

Het duel tussen DVG en TGG was ook het duel tussen de leermeester (Hans Lathouwers) en zijn leerling (Ricardo Aguado). Laatstgenoemde kon zijn mentor dus niet verslaan. ,,Uiteindelijk kan ik goed leven met de eindstand”, aldus Aguado. Diezelfde mening had Lathouwers.