Volledig scherm
Cito op archiefbeeld © Bureau van Assendelft / Ron van Dijk Fotografie

Cito weet de bal maar niet over doellijn te krijgen tegen Nulandia en verliest met 4-2

Zondag 4IEen bil, hoofd en been stonden doelpunten van Cito in de weg. De bal wilde er maar niet voor de ploeg van Yavuz Demerci. Door alle gemiste kansen werd er met 4-2 verloren van Nulandia. 

Nulandia – Cito 4-2 (2-0). 25. Geert Korsten 1-0, 40. Ton van de Ven 2-0, 60. Rick Korsten 3-0 71. Emre Gumus (pen.) 3-1, 75. Teun van der Donk 4-1, 80. Michel Gielis 4-2.

Moment van de wedstrijd: Vlak voor rust mist Cito een levensgrote kans op de 2-1. De goal valt niet en na rust krijgen ze de 3-0 om de oren. ,,De goal viel elke keer te laat voor ons”, zei Cito-trainer Yavuz Demerci.

,,We waren niet heel scherp en hadden sommige kansen beter moeten uitspelen”, vertelde Nulandia-speler Geert Korsten.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Onze keeper Stijn van der Donk heeft ons op cruciale momenten op de been gehouden”, zag Nulandia-trainer Marc van Delft.

,,We kregen zo veel kansen vandaag. We hebben een bil, een hoofd en een been geraakt, maar de bal wilde er gewoon niet in”, zag Demerci.

Ravenstein – NLC’03 2-2 (1-0) 30. Ruben de Jong 1-0, 71. Ruben De Jong 2-0, 81. Bram Ceelen 2-1, 89. Mitchell van Boxtel 2-2.

Moment van de wedstrijd: Vlak voor tijd maakt NLC alsnog gelijk via een vrije trap van Mitchell van Boxtel. Daarna ging de ploeg van Rene van der Putten nog twee keer alleen op de keeper af, maar de winnende treffer viel niet.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Ravenstein miste acht honderd procent kansen. ,,De jongens hebben wel strijd geleverd en daar ben ik trots op”, relativeerde Ravenstein-trainer Lars van Kan.

SCMH – Vorstenbossche Boys 4-2 (2-1). 4. Roy van de Bogaard 1-0, 7. Pieter van de Velden 2-0, 12. Thijs van der Sanden 2-1, 54. Roy van de Bogaard 3-1, 73. Thijs van der Sanden 3-2, 84. Roy van de Bogaard 4-2.

Moment van de wedstrijd: Met nog ruim een kwartier te spelen kreeg Vorstenbossche Boys een penalty en was er direct rood voor SCMH. Ondanks een man minder brachten ze de marge weer op twee en werd de wedstrijd uit gevoetbald.

Bijzonderheid van de wedstrijd: De 2-1 van Thijs van der Sanden was een schitterende vrije trap in de kruising. ,,Die maakt hij waarschijnlijk nooit meer”, zei Patrick van der Burgt, trainer van SCMH, lachend na de wedstrijd.

Nijnsel – SDDL 2-1 (1-1). 16. Stefan Hulsen 1-0 (pen), 35. Jordy de Looijer 1-1. 49. 2-1 (e.d.).

Moment van de wedstrijd: SDDL was de eerste helft zeker gelijk aan de koploper. Vlak voor rust is er nog een discutabel penalty moment: ,,Wij krijgen hem niet en zij wel voor hetzelfde vergrijp. Dan zit het niet mee”, zei Antwan van Rijn na de wedstrijd.

,,Het was een moeilijke wedstrijd, waarin SDDL zich schandalig gedroeg als schopploeg”, vond Nijnsel-trainer Tim de Wert.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Bij beide doelpunten zorgde John Egelmeers voor de assist”, aldus De Wert.

SDDL had misschien wel op voorsprong moeten komen, maar de lat stond die voorsprong echter in de weg.

Avesteyn – Boskant 4-0 (2-0). 37. Dries Heerkens 1-0, 42. Rick Vissers 2-0, 46. Stan Bos 3-0, 71. Dries Heerkens 4-0.

Moment van de wedstrijd: Na dertig seconden in de tweede helft ligt de bal erin voor Avesteyn. Het verzet bij Boskant was daarna gebroken en de wedstrijd was gespeeld.

,,We hebben geen moment de kans gehad”, vond Boskant-trainer Mayk van Driel.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Avesteyn was veel beter”, aldus Van Driel.

Ondanks dat het in het eerste halfuur gelijk opging, had Avesteyn met 6-0 of 7-0 moeten winnen volgens trainer Hugo van de Sande.

Boxtel – DVG 1-1 (0-0). 60. Stefan Persoons 1-0, 80. Bas Smulders 1-1.

Moment van de wedstrijd: “Het is een terechte uitslag”, vond Boxtel-trainer Ronald Boudewijn. “We speelden te laks, met te weinig tempo”, oordeelde DVG-trainer Hans Lathouwers.

Bijzonderheid van de wedstrijd: “DVG had een penalty moeten krijgen toen onze keeper hun aanvaller in het strafschopgebied onderuit haalde”, vond Boudewijn. “Pas na de gelijkmaker begonnen we te voetballen”, aldus Lathouwers.