Volledig scherm
Maaskantse boys (Frank Rigters) wil de bal koppen. © Ron van Dijk Fotografie

Clint van Creij knalt Maaskantse Boys eigenhandig langs DESO

Zondag 5DMet vier doelpunten van Clint van Creij was hij de grote man bij Maaskantse Boys. Zijn vier goals waren goed voor een 4-1 overwinning. 

Maaskantse Boys – DESO 4-1 (2-1). 2. Clint van Creij 1-0, 5. Jeremy van Uden 1-1, 17. Clint van Creij 2-1, 66. Clint van Creij 3-1, 71. Clint van Creij 4-1.

Moment van de wedstrijd: ,,Na de 3-1 halverwege de tweede helft was bij onze spelers het geloof weg en was het eigenlijk gelopen”, aldus trainer Bas Boere van DESO.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Clint van Creij was verantwoordelijk voor de gehele productie van de thuisploeg. Toch heeft trainer Maurizio Atzeni ook oog voor andere spelers in zijn ploeg. ,,Alle assists waaruit Clint scoorde, waaronder twee van Luuk van Schijndel, waren van grote klasse.”

DSS’14 – MOSA’14 1-0 (0-0). 76. Luuk van Velzen 1-0

Moment van de wedstrijd: in de 90ste minuut haalde de thuisploeg nog een bal van de lijn.

DSS’14 leider Kees de Vries was blij dat Luuk van Velzen het winnende doelpunt maakte. ,,Toen de 1-0 viel voelde het echt als een opluchting. We hadden al zoveel kansen gehad alleen elke keer lukte het niet.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,De scheidsrechter had er zin in want in totaal hadden we elf minuten blessuretijd. Ik heb nog nooit meegemaakt dat er zoveel minuten werden bijgetrokken. Er waren wel wat blessures maar elf minuten was heel overdreven. Ik hield het niet meer aan de zijlijn, maar gelukkig hebben we de overwinning over de streep getrokken”, besloot De Vries

In de extra tijd was MOSA’14 wederom dicht bij de verdiende gelijkmaker want er was nog een discutabel moment. DSS’14 maakte een overtreding net binnen of buiten het 16 meter gebied. De scheidsrechter gaf een vrije trap en deze eindigde niet in het net.

Wadenoijen – Ruwaard 3-1 (0-0). 51. 1-0, 60. 2-0, 72. 3-0, 86.Driss Kaloua 3-1.

Moment van de wedstrijd: volgens trainer Ger Romeijnders de gehele tweede helft. ,,In de eerste helft hadden we een veldoverwicht maar na rust was het bij ons drama.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: het duel begon met vertraging omdat de tenues van Ruwaard in Oss waren blijven staan.

Ophemert – SBV 1-4 (0-2). 14. Joshua van Tongeren 0-1, 38. Jordy van Outvorst 0-2, 56. Berry Knipping 0-3, 71. Mart van Veghel 0-4, 84. 1-4.

Moment van de wedstrijd: ,, Het doelpunt van Jordy van Outvorst. Hij had een tijdje niet gescoord maar hij speelde een zeer goede wedstrijd met drie assists en een goal”, zag trainer John Putters.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,We staan met deze overwinning op vijftig punten maar zijn nog niet zeker van de tweede plek, dat is bizar”, aldus Putters.

OKSV – SCZ 1-1 (1-1). 25. 0-1, 35. Jort van Heumen 1-1.

Moment van de wedstrijd: de gelijkmaker hing in de lucht want voorafgaand aan de 1-1 werd de bal nog van de lijn gehaald, werd de lat geraakt en kreeg OKSV nog een grote kans.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Mooi dat de vervanger van keeper Frank Vos prima werd vervangen door de tweede keeper Mike Reijs”, zegt de tevreden trainer Peter van Orsouw van OKSV.

MEC’07- Heerewaarden 12-0 (5-0)

Moment van de wedstrijd: ,,Na ongeveer een uur spelen valt keeper Marijn van Trigt geblesseerd uit en komt Bart van Zuilichem tussen de palen te staan. Ik had in totaal 12 spelers mee dus mijn wissels waren gelijk op. Dat geeft al aan dat ik met pijn en moeite een team bij elkaar kon krijgen”, aldus Heerewaarden coach Eugene Geenen.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Ondanks dat Heerewaarden elke wedstrijd nog verloor was Geenen niet blij met het vertoonde spel van zijn team. Volgende week staat de wedstrijd tegen Wadenoijen op het programma. Volgens Geenen is dat de laatste kans op in ieder geval een resultaat deze competitie. ,,We moeten er tegen Wadenoijen alles aan doen om ieder geval niet te verliezen. Dit is onze enige kans nog op iets dit seizoen.”

HRC’14 – BZS 2-1 (0-1) 50. Kevin de Vries 1-1, 62. Jordi Verwers 2-1

Moment van de wedstrijd: HRC’14 coach Harald van Deelen zag dat zijn team het lastig om te scoren, maar toen het eerste doelpunt viel wist hij dat het goed zou komen. ,, Na de 1-1 van Kevin de Vries kreeg ik het gevoel dat we BZS zouden pakken. Uiteindelijk gebeurde dat ook en ben ik tevreden met het resultaat.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Door de overwinning lijkt het er op dat HRC’14 zich op kan gaan maken voor de nacompetitie. Harald van Deelen is er nog niet helemaal zeker van, maar het moet raar lopen wil zijn team niet in de nacompetitie spelen. ,,Ik denk dat het volgende week beslist wordt. We moeten gewoon zorgen dat we zo blijven spelen zoals we nu doen dan moet het zeker lukken.”