Volledig scherm
Duel om de bal bij sc 't Zand - RKTVV. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Daan van Hal matchwinnaar bij sc 't Zand tegen RKTVV

TILBURG – De toeschouwers kregen één goal te zien tijdens de derby sc ’t Zand tegen RKTVV. Daan val Hal besliste het duel uit 1ste klasse C op fraaie wijze: 1-0.

In de eerste helft kregen de bezoekers de meeste kansen. Michael Boelen, oudgediende van ’t Zand, raakte de paal. Dat deed ook Wilbert Hack aan de andere zijde. Enkele minuten later was het toch raak voor de thuisploeg: Van Hal schoot de bal hard in het dak van het doel, nadat hij de bal terugkreeg van spits Yannick Burleson en twee spelers en doelman Van Gestel omspeelde.

Na rust streed RKTVV voor een punt, maar de defensie van ’t Zand hield stand. De thuisploeg eindigde het duel met tien man, doordat Burleson een rode kaart kreeg na een sliding op de achillespees van Rick de Kok. Ondanks de nederlaag was RKTVV-coach Taoufik Ameziane tevreden. ,,Ik ben trots op de jongens. Ze hebben goed voetbal laten zien. We verdienden meer.”

Zijn collega Jeroen van Bezouwen was lyrisch na afloop. ,,We winnen op karakter, waar we het voorgaande wedstrijd soms af lieten weten. Tegen een van de best voetballende ploegen uit de competitie is dit een uitstekend resultaat.”