Volledig scherm
PREMIUM
Voetbalfamilie Van Heeswijk. Boven: Ton, Mark, Jordy, Marvin, Mike, Hein, Anja en Noud (v.l.n.r.). Onder: Jur, Fez, Sam en Luca. © BD / Peter van Huijkelom

De naam Van Heeswijk loopt als rode draad door de club Vorstenbossche Boys

AMATEURVOETBALDat de familie Van Heeswijk onlosmakelijk verbonden is met Vorstenbossche Boys, mag geen geheim heten. Al vier generaties lang prijkt de naam niet alleen op de shirts van de geel-zwarten, maar ook op de borden langs het veld en in bestuursfuncties.

De wortels van de familie Van Heeswijk reiken terug naar de tijd dat Vorstenbossche Boys door het leven ging als Vorstia. ,,Mijn opa heeft nog meegemaakt dat de club de naam veranderde, zo'n zestig jaar geleden", vertelt Marvin van Heeswijk, de vier-na jongste telg van de voetbalfamilie. De 23-jarige aanvallende middenvelder is dan ook trots op het feit dat hij dankzij zijn familie bij de club terechtgekomen is. ,,Je weet hoe dat gaat hè", vertelt hij. ,,Mijn vader en zijn broers gingen voetballen omdat hun vader dat ook deed, en bij mijn neven, broers en mijzelf is het niet anders."