Volledig scherm
RFC - Den Dungen © Pix4Profs / Joris Knapen

Den Dungen heeft geen kind aan RFC en speelt finaleduel voor promotie

Vierdeklasser Den Dungen kan na de 0-5 overwinning op RFC de derde klasse ruiken. Aankomende zondag speelt het een finaleduel tegen Vlijmense Boys.

RFC (zon.) – Den Dungen 0-5 (0-1). 39. Loek van Grinsven 0-1, 50. Bram Wonders 0-2, 60. Jeffrey Sterks 0-3, 74. Bjorn de Kort 0-4, 85. Chiel Dalessi 0-5.

Moment van de wedstrijd: ,,In de eerste helft hadden we nog moeite om door hun verdediging te komen. Maar na onze 0-2 was de wedstrijd gelopen. Ik heb de hele wedstrijd genoten”, liet Den Dungen-speler Bram Wonders weten.

Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Dit team is klaar om naar de derde klasse te promoveren”, vertelde Den Dungen-trainer Ben Hoek. Zo ver is nog niet: komende zondag speelt Den Dungen het finaleduel tegen derdeklasser Vlijmense Boys voor een plek in de derde klasse. Deze wedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld.

Vlijmense Boys-Avesteyn 4-2 (0-2): 26. Teun van den Boom 0-1, 30. Dries Heerkens 0-2, 56. Nick Peijnenburg 1-2, 63. Nick Peijnenburg 2-2, 70. Bjorn van Bijnen 3-2, 80. Bjorn van Bijnen 4-2.

Moment van de wedstrijd: Twee counters van Vlijmense Boys zorgde er vanmiddag voor dat Avesteyn zijn 2-0 voorsprong kwijtraakte. Na een dik uur kwam de thuisploeg terug tot 1-2 na een gemiste een op een-kans. Een kleine tien minuten later werd een voorzet gemist en uit de tegenstoot verzilverde de Vlijmense ploeg een vrije trap.

 ,,Onze trainer, Hans Richters, keek alle spelers een keer goed aan en vroeg of ze er nog iets van wilden maken”, zegt leider Hans Paijmans. “Kennelijk werkte het, want na rust was het heilige vuur er wel.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: Den Dungen won van RFC. Dus speelt Vlijmense Boys het beslissende duel voor klassebehoud tegen deze vierdeklasser. Waar, dat is nog niet bekend.

Avesteyn heeft zichzelf na een uitstekende eerste helft niet weten te belonen door naar de derde nacompetitieronde te gaan. Coach Hugo van de Sande: ,,Dit is echt een smetje op ons seizoen. We verspeelden het kampioenschap al en nu ook deze kans op promotie. We beloonden ons zelf niet voldoende in de eerste heft. Maar als je met 0-2 de rust in kunt, win je normaal ook negen van de tien keer. Voor ons enorm zuur dat vandaag juist die ene keer was.”

OVC’26 - WDS’19 3-3 (2-0). 7. Kenny Staps 1-0, 34. Shuburney Rosaria 2-0, 46. Niek van Weerdenburg 3-0, 79. Bayram Avci 3-1, 87. 3-2, 90+4. 3-3.

Moment van de wedstrijd: WDS’19 wint na strafschoppen en is door naar de finale van de nacompetitie. OVC’26 degradeert naar de vierde klasse. ,,We wisten dat het een lastig seizoen zou worden, maar speelden een lange tijd prima mee”, blikte OVC-trainer Rob van der Kaaij terug. ,,Het was een ‘net-niet’ seizoen, deze wedstrijd was daarom typerend. Een 3-0 voorsprong moet je altijd consolideren, zonder onnodige risico’s te nemen. Dat deden wij wel en voor hen vielen de ballen in de laatste tien minuten ineens goed. Erg zonde, het was na afloop emotioneel maar stil in de kleedkamer.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: De Tilburgers vergaten in de reguliere speeltijd twee penalty’s te scoren. Die werden gemist door Kenny Staps en Michael Smulders, terwijl Kees Visser als enige faalde in de strafschoppenserie. ,,Toen het penalty’s werd, dacht ik dat we zouden winnen”, vertelde Van der Kaaij teleurgesteld. ,,Onder het mom van ‘je kan niet blijven missen’, wel dus. Daarbij schoot WDS alles raak, wat ook bijna nooit voorkomt.”

TSV Gudok – Dommelen 2-1 (1-1). 4. Joep Melis 1-0, 35. 1-1, 65. Bryan Verheem 2-1.

Moment van de wedstrijd: De 2-1 van Bryan Verheem bleek uiteindelijk beslissend. Gudok kreeg nog kansen om het daarna af te maken, maar de 3-1 viel niet. Een minuut voor tijd kreeg Dommelen nog een goede kans op 2-2, maar Gudok trok de overwinning over de streep.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Volgende week zondag staat de finale van de nacompetitie om promotie naar de derde klasse op het programma tegen DVG uit Liempde. ,,Ik heb geleerd dat je in een speciale situatie vooral niks speciaals moet doen, dus dat doen we de aankomende week ook zeker niet”, zei Gudok-trainer Hans Staps over de voorbereiding op die wedstrijd.

Maliskamp – DVG 0-0. DVG wint met 4-5 na strafschoppen. Rood: 55. Bas Smulders (DVG, 2x geel), 80. Steven Koningstein (Maliskamp, 2x geel). Bijzonderheid: 35. Daan Voets (DVG) mist een strafschop.

Moment van de wedstrijd: ,,Er stond veel spanning op de wedstrijd en er werd niet goed gevoetbald. Het is zuur dat we via strafschoppen het duel verliezen”, vond Maliskamp-trainer Willem van den Berg. ,,Dit was een typische finalewedstrijd. Na 120 minuten waren de mannen kapot, maar ik ben blij dat onze keeper Raymon Strik één van de strafschoppen in de penaltyserie heeft kunnen stoppen”, vertelde DVG-trainer Hans Lathouwers.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Maliskamp speelt volgend seizoen ook in de vierde klasse. DVG plaatst zich voor de finale, waarin het speelt tegen Gudok. Deze wedstrijd wordt gespeeld op neutraal terrein. ,,Ik heb vertrouwen in een goede afloop, want mijn jongens kunnen 100 procent beter dan wat ze vandaag hebben laten zien”, aldus Lathouwers. Van den Berg: ,,Namens Maliskamp wens ik DVG veel succes in de finale tegen Gudok voor promotie naar de derde klasse.”

Bergeijk-Haarsteeg 1-3 (1-1). 23. Sebastiaan van Bakel 0-1, 32. Stijn Cuypers 1-1, 73. Sebasitaan van Bakel 1-2, 90. Rick van de Griendt 1-3.

Haarsteeg wint ook het tweede duel in de nacompetitie en speelt volgende weken tegen Wodan voor één ticket in de derde klasse. ,,We speelden niet geweldig, maar verdiende de zege”, aldus Haarsteeg-trainer Roger Schouwenaar. ,,Volgende week moeten we het afmaken.”