Volledig scherm
Waspik op archiefbeeld in het blauwe shirt © Pix4Profs / Johan Wouters

Derby Blauw-Wit’81 - Waspik vlak voor aftrap afgelast door tenuesoap, vingers wijzen naar elkaar

Zondag 4cEen kleine soap voltrok zich zondagmiddag in De Moer. De derby tussen Blauw-Wit’81 en Waspik stond op het punt van beginnen, maar werd alsnog afgelast. De reden? De tenues leken teveel op elkaar. 

Om 14:30 ontdekte de arbiter dat de shirtjes van Waspik – een zwart uittenue – en van Blauw-Wit’81 – donkerblauw – wel erg veel op elkaar leken. ,,Of wij maar het uittenue van de thuisclub aan wilden trekken”, zegt Waspik-trainer Eugène van der Heijden. ,,Dat wilden we niet, staat het logo van Blauw Wit’81 op. Dan moesten we in Waspik andere shirtjes halen. Binnen twintig minuten zouden we dat moeten regelen. Dat was geen doen.” 

De makkelijkste oplossing: Blauw-Wit’81 zou zijn eigen uittenue aantrekken. ,,Wilden ze niet. Later bleek dat de naam van de nieuwe sponsor er nog niet opstond. Dat zal ‘m wel wezen.” Niet gespeeld, Van der Heijden vindt het doodzonde. ,,Derby, een volle kantine. Zoiets wil je toch niet?”

Gevolgen 

Bij Blauw-Wit’81 waren ze niet blij met de instelling van de bezoekers. Ondanks dat Waspik op tien minuten rijden van De Moer ligt wilde Waspik  geen andere tenue’s halen. ,,Ze hadden makkelijk op een neer gekund denk ik. Het is uiteindelijk hun fout en ik ben benieuwd of er gevolgen komen vanuit de KNVB”, zei Blauw Wit’81-aanvoerder Martijn Claassen. 

Volgens de regels van de KNVB moet het uitspelende team zich aanpassen wanneer er twijfel ontstaat over de aangedragen tenues. 

Overige wedstrijden in de vierde klasse C

Berkdijk – SAB 1-5 (1-3) 12. Joris van de Lande 0-1, 26. Joris van de Lande 0-2, 35. Paulo Remie 0-3, 44. Lorenzo van Boxtel 1-3, 52. Bryan Bongaards 1-4, 89. Tony Soeren 1-5. Rood: 30ste minuut Okan Ozaslan van Berkdijk.

Scoren is voor Berkdijk een heel lastig verhaal. In de voorgaande zes wedstrijden lukte dat alleen Lorenzo van Boxtel. Hij verdubbelde dat, maar toen was het pleit als geslecht: 1-3. ,,We hadden gekozen voor een meer verdedigende organisatie”, zegt trainer Toon Stokkermans, ,,maar binnen twaalf minuten prikte SAB er toch al eentje in. Als je na een halfuur nog maar met tienen op het veld staat, wordt het natuurlijk een heel lastig verhaal.” Maar: ,,Ondanks de stevige nederlaag deden we het nog niet zo slecht. Zo werd ook nog een doelpunt afgekeurd, heel discutabel.”

RFC – Dussense Boys 5-1 (3-1) 23. Nick Broeders 1-0, 28. Mickey Hoogmoed 2-0, 33. Nick Broeders 3-0, 43. 3-1, 82. Kevin van de Heijkant 4-1, 87. Frank Dikkes 5-1.

Al een paar wedstrijden zaten de spelers van de Boys in de rust in de kleedkamer aan te praten dat de achterstand die is opgelopen in de tweede helft zeker wordt rechtgebreid. Ook tegen RFC kwam dat weer niet uit. Grootspraak? ,,Nee”, zegt trainer Eric van Genderen, ,,want voor rust speelden we goed. Maar we hebben geen enkel geluk. Een geheide strafschop werd niet toegekend. Twintig seconden later lag de bal bij ons in het doel. In de tweede helft hebben we er alles aan gedaan, maar het zat weer eens niet mee.”

RWB – Raamsdonk 5-0 (2-0) 8. Kevin Remie 1-0, 10. Serhan Eyupoglu 2-0, 46. Dennis Timmermans 3-0, 63. Kevin Remie 4-0, 88. Kevin Remie 5-0. Rood: Onur Ulusan van RWB (twee keer geel).

Overwinningen worden bij RWB heel goed gevierd. Altijd gaat er een kratje na afloop van de wedstrijd de kleedkamer in. En als een thuiswedstrijd in winst is omgezet, trakteert de vader van Serhan Eyupoglu, die een horecazaak heeft, op donderdagavond op pizza’s. ,,Dus kunnen we er weer twintig tegemoet zien”, zegt trainer Larry van Ommen, die het zelf houdt bij een extra citroenwatertje.

RWB had geen kind aan Raamsdonk. Toch was er een klein smetje. Bij de stand 5-0 pakte Onur Ulusan zijn tweede gele kaart. ,,Dom, wedstrijd was gelopen. We gaan ‘m volgende week missen.”