Volledig scherm
PREMIUM
FC Tilburg declasseerde Sarto in de halve finale van de nacompetitie om een plek in de eerste klasse: 5-0. © Beeld Werkt

Derby mondt uit in declassering: FC Tilburg veegt de vloer aan met Sarto

Op papier een échte stadsderby. In de praktijk een declassering van Sarto door FC Tilburg, dat in de finale van de nacompetitie staat. Het topseizoen van Sarto eindigt zodoende met een teleurstelling.

Voor FC Tilburg is handhaving in de eerste klasse geen must. De vereniging had bij de KNVB aangevraagd om het vlaggenschip een niveautje lager te laten uitkomen, in de tweede klasse. De voetbalbond honoreerde dit verzoek niet, omdat de nieuwgevormde vereniging op het hoogste niveau dient uit te komen na een fusie. In dit geval RKTVV, dat zich handhaafde in de eerste klasse.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De perfecte vrije trap? Gewoon een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen
  PREMIUM

  De perfecte vrije trap? Gewoon een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen

  Ruim twee jaar geleden speelde Lars van Geelkerken (26) met zijn huidige club UDI’19 de kwartfinale van de districtbeker tegen EVV. Gesteund door een gunstige wind ging hij op een meter of 35 van het vijandelijke doel achter de bal staan. De arbiter van dienst sommeerde Van Geelkerken vervolgens om het speeltuig nog wat verder naar achteren te leggen, maar dat weerhield hem er niet van om het alsnog van flinke afstand te proberen.

poll

Wat is jouw favoriete tribune?

Wat is jouw favoriete tribune?

 • TSV Gudok (5%)
 • Herpinia (22%)
 • OJC Rosmalen (21%)
 • Wilhelmina'26 (51%)
312 stemmen