Volledig scherm
DESK kampioen seizoen 2018-2019 © Pix4Profs / Joris Knapen

DESK pakt de titel en zet weg omhoog weer in

Veertig uren hadden de supporters van DESK gewerkt aan het spandoek om de spelers een hard onder de riem te steken in Oosterhout. Winst was genoeg om de titel in de derde klasse B te pakken. En winnen, dat deden de mannen van Tom Heijkoop tegen SCO: 1-3

In Oosterhout deed SCO wat het kon om de Kaatsheuvelnaren te stoppen en dat lukte tot de rust aardig. Na rust was het Walter Klijs die de blauw-gelen op koers voor de titel zette in de 61ste minuut: 0-1. Vijf minuten later was het Mitchell Bastianen - die na het seizoen vertrekt naar OJC Rosmalen - die met een geweldige actie ervoor zorgde dat Tim Argon een bal in eigen doel werkte: 0-2.

Na de verdubbeling van de score was het Steven Krikken die in de 78ste minuut de 0-3 op het scorebord zette. Drie minuten later deed SCO nog iets terug voor de Oosterhouters, maar bij DESK zal niemand zijn geschrokken van de 1-3. De champagne kon toen al worden ontkurkt.

DESK was toe aan een sportief succesje. Vanaf 2007 speelde de ploeg nog onafgebroken vijf seizoenen in de hoofdklasse, maar daarna was succes geen woord wat vaak werd teruggevonden in de berichtgeving over DESK. Na twee degradaties ging de ploeg in 2017 zelfs naar de derde klasse.

Daarna werd er een nieuwe weg ingeslagen door het bestuur. Meer eigen Kaatsheuvelse jongens gekoppeld aan wat directe versterkingen van buitenaf moesten ervoor zorgen dat DESK zo snel mogelijk terugkeert naar het niveau waar het volgens de fans thuishoort.

In het tweede jaar in de derde klasse is er in ieder geval genoeg reden tot juichen, want DESK verloor slechts drie keer, speelde een keer gelijk en won al zijn andere wedstrijden. De ploeg van Heijkoop is dan ook zeker terecht kampioen geworden, drie wedstrijden voor het eind van de competitie. 

Overige wedstrijden

TSC – Baardwijk 3-0 (1-0) 32. 1-0, 79. 2-0, 87. 3-0.

Moment van de wedstrijd: Baardwijk kent heel veel blessureleed. ,,Ook deze keer moesten twee spelers zich laten wisselen: het ging niet meer”, zegt trainer Emiel Heefer. ,,Dat begint ons behoorlijk op te breken.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: TSC was erop gebrand om de wedstrijd te winnen, want de tweede periode stond op het spel. Voirig seizoen werden de Oosterhouters tweede, maar pakten geen periodetitel en grepen daardoor naast de nacompetitie.

UVV’40 – RWB 2-2 (0-1) 14. Justin van der Sanden 0-1, 52. Kevin Remie 0-2, 57. Jonathan van Eerd 1-2, 80. Jonathan van Eerd 2-2. Rood: 62e minuut speler van UVV’40 (twee keer geel).

Moment van de wedstrijd: De gelijkmaker van UVV’40. ,,Dat was een enorme domper. We speelden een heel goede eerste helft, konden we dat toch niet verzilveren. En dat met een mannetje meer”, zegt RWB-trainer Ruud van den Heuvel.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Door schorsingen, blessures en werk moest Van den Heuvel acht spelers opstellen die in de 21e eeuw zijn geboren.