Volledig scherm
DESO op archiefbeeld © BD / Peter van Huijkelom

DESO-keeper krijgt rood en ziet veldspeler drie keer vissen

Zondag 5CHet was een vervelende middag voor DESO-keeper Chantal Haenen. De sluitpost kreeg rood en zag zijn vervanger, veldspeler Chris Lugters, drie keer vissen.

BZS – DESO 4-2 (1-1). 17. Jeremy van Uden 0-1, 43. 1-1, 70. 2-1, 74. Henk Reuvers 2-2, 85. 3-2, 90. 4-2. Rood: 70. Chantal Haenen.

,,Het spel golfde op en neer. Het was heel zuur dat BZS net voor rust op gelijke hoogte kwam en we in het begin van de tweede helft ene grote kan misten”, aldus trainer Stan Vos van DESO.

De laatste twintig minuten waren wat ongelukkig voor DESO. Keeper Chantal Haenen moest met rood het veld verlaten terwijl de Ossenaren al drie keer gewisseld hadden. Veldspeler Chris Lugters ging onder de lat staan en moest in die periode drie keer de bal uit het net rapen.

Hedel – Ruwaard 6-1 (4-1). 20. Jimmy Floor 1-0, 24. Jelmer Tonen 2-0, 35. Jelmer Tonen 3-0, 36. Wes Kroezen 3-1, 42. Patrick Janssen 4-1, 55. Patrick Janssen 5-1, 80. Bram van Engelen 6-1.

,,Een kansloze middag. Zonder inzet zijn we nergens en we hebben totaal niks afgedwongen”, zag trainer Ger Romeijnders van Ruwaard.

Ruwaard zit voor dit duel zo dun in de spelers dat zelfs de nog licht-geblesseerde reservekeeper Tom van de Hurk als veldspeler moest invallen.

Hedel had het tegen Ruwaard op zijn heupen. Coach Wilco van Houtum was dan ook zeer tevreden. ,,Het was even wachten op het eerste doelpunt, maar daarna ging het los. Ik heb hele mooie aanvallen gezien en ben tevreden over ons optreden. Ruwaard is geen moment in de wedstrijd geweest.”

Hedel draait tot nu toe een uitstekend seizoen. Het team van Van Houtum heeft nog niet verloren en als het volgende week in het inhaalduel tegen Maaskantse Boys weet te winnen dan staat het keurig op de tweede plaats achter koploper BZS. Tegen Maaskanstse Boys moet Hedel wel snel weten te scoren omdat de wedstrijd slechts een uur duurt. De wedstrijd werd eerder dit seizoen gestopt na een halfuur spelen bij een 0-0 stand. Dit allemaal omdat de desbetreffende scheidsrechter geen zin meer had om nog door te fluiten.  

OKSV – HRC’14 5-3 (3-2). 2. Marnix van Suijdam 0-1, 10. Rick Reijs 1-1, 12. Perr Hidding 2-1, 25. Lars Zwegers 2-2, 35. Perr Hidding 3-2, 55. Rick Reijs 4-2, 73. Jort van Heumen 5-2, 89. Luuk Pouw 5-3.

,,Een terechte overwinning voor mijn ploeg. Na de snelle openingstreffer toonde mijn spelers veerkracht en ook de na de 2-2 liet mijn team de kopjes niet hangen”, beschreef trainer Fred Donkers van OKSV het duel.

Ondanks dat OKSV deze competitie nog niet heeft verloren, gaat de eerste periode naar BZS dat tot dusver al haar wedstrijden won.

,,We kwamen snel op voorsprong alleen daarna ging er van alles mis. Door persoonlijke fouten krijgen we de doelpunten heel makkelijk tegen en dat was onnodig. Als je drie doelpunten maakt dan moet je eigenlijk winnen alleen dat hebben we nagelaten. We waren zeker niet minder dan OKSV en daarom is het zuur dat we weer met lege handen staan”, vond HRC’14-coach Harald van Deelen

De scheidsrechter had tijdens de wedstrijd lak aan de grensrechter van HRC’14. ,,Ze hebben twee doelpunten uit buitenspelpositie gemaakt. Onze grensrechter stak zijn vlag tot tweemaal toe in de lucht alleen werd hij genegeerd. Toen we aan hem vroegen waarom hij het geen buitenspel vond zei hij dan ons grensrechter eerlijk moest vlaggen. Dat is balen. Toch hebben we de wedstrijd niet daardoor verloren, we waren gewoon zelf veel te slordig.”

MOSA’14 – SBV 0-4 (0-2). 3. Jordy van Outvorst 0-1, 9. Jordy van Outvorst 0-2, 50. Stan van Veghel 0-3, 64. Stan van Veghel 0-4.

,,Een verdiende nederlaag voor ons. Door blessures moet ik jeugdspelers inpassen en zij vullen het erg goed in maar missen uiteraard de ervaring”, aldus trainer Peter van Orsouw van MOSA’14.

,,Ik heb mijn spelers opgedragen om direct op jacht te gaan naar een doelpunt en dit viel goed uit want we stonden al snel op een 0-2 voorsprong. Daardoor is deze derby nooit spannend geworden en behaalden we een duidelijke overwinning”, zag trainer John Putters van SBV.

De eerste twee treffers waren identiek: Kevin Heijnen passte tweemaal op Jordy van Outvorst die scoorde en ook de 3e en 4e treffers waren hetzelfde: Stan van Veghel schoot beide keren van afstand raak.

Ophemert – Maaskantse Boys 2-3 (1-3). 4. Clint van Creij 0-1, 11. Clint van Creij 0-2, 21. 1-2, 30. Jeffrey van de Hurk 1-3, 70. 2-3.

,,We begonnen heel goed maar in de tweede helft werd het een soort van flipperkastvoetbal. De scheidsrechter gaf ook geen grenzen meer aan waardoor de wedstrijd een soort van free-fight werd”, aldus trainer Maurizio Atzeni van Maaskantse Boys.

Trainer Atzeni is trots op zijn team. ,,Ondanks dat alles geoorloofd leek, hield mijn ploeg het koppie erbij en hebben we geen blessures opgelopen. Ook mijn keeper Tom Wertenbroek, hield het hoofd koel en op cruciale momenten met knappe reddingen het doel schoon.”

RKVSC – Wadenoijen 1-1 (0-0) 80. Willem van Hassel (pen) 1-1.

,, Dit is zuur. We hadden vooral in de eerste helft grote kansen op een treffer alleen hij viel niet. In de tweede helft kwamen we op achterstand door een penalty alleen gelukkig kregen wij er tien minuten voor tijd ook één waardoor het 1-1 werd. Ik heb een dubbel gevoel. Als we de kansen hadden benut dan hadden we gewonnen, maar uiteindelijk mag je blij zijn dat je nog een punt pakt”, besloot RKVSC-coach Ad Schippers

RKVSC wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. Wel het team van Schippers al drie keer gelijkgespeeld. Tegen Wadenoijen had het gekund alleen mist het team volgens de coach nog een echte goalgetter. ,,We kregen de kansen wel alleen het had fijn geweest als we iemand hadden die de bal met gemak binnenschiet. Die speler missen we helaas nog. Toch ben ik tevreden want ik zie wel dat we als team groeien en dan hoop ik dat de eerste overwinning snel komt.”

DSS’14 – SCZ 3-0 (1-0) 40. Chafik Allali 1-0, 55. Ferry Hellingerwerf 2-0, 85. Delano Makantamis (pen) 3-0.

,,Gelukkig weer een overwinning. Het liep goed en iedereen heeft keihard gewerkt. Uiteindelijk hebben de wedstrijd verdiend gewonnen en ben ik bij dat we weer goed spel hebben laten zien. Na de 2-0 wist ik dat de wedstrijd gespeeld was”, aldus een zeer tevreden DSS’14-leider Anthonio van de Pol

DSS’14 heeft zich goed gerevancheerd tegen SCZ. In de vorige wedstrijd tegen SBV werd nog kansloos met 6-3 verloren. ,, Ik denk dat we hebben laten zien wat we in huis hebben. We moeten zorgen dat we dit vasthouden. We staan momenteel op plaats zeven en ik hoop dat we hoger kunnen eindigen.”