Volledig scherm
Willem II-testspeler Karim Rossi speelde vorig seizoen op sportpark de Alsie een helft tegen de Diessense selectie. © Proshots

Deze namen hopen Willem II zaterdag een valse start te bezorgen

Diessense selectieDe Diessense selectie vormt voor Willem II traditiegetrouw de eerste sparringpartner tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De formatie van Adrie Koster neemt het zaterdag om 17.00 uur op tegen het combinatieteam, dat is samengesteld uit voetballers van zes regionale amateurclubs. 

De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark 'De Alsie' in Diessen. Het lokale RKDSV is met tien spelers hofleverancier van het Diessense elftal, dat verder bestaat uit spelers van Beerse Boys (3) , EDN'56 (2), Hilvaria (3), SVSOS (2) en Tuldania (2). De ontmoeting met Willem II mondde vorig seizoen uit in een 1-9 overwinning voor de Tilburgse eredivisionist. 

Voor Willem II is de vriendschappelijke wedstrijd het startsein voor de voorbereiding op het nieuwe eredivisieseizoen, dat op 11 augustus officieel van start gaat met een thuisduel tegen VVV-Venlo. Om zich daarvoor te prepareren oefent de ploeg van de nieuwe trainer Adrie Koster naast de Diessense selectie nog tegen respectievelijk VV Dongen, AA Gent, Sparta, KV Mechelen en Aris Saloniki. 

Diessense selectie

RKDSV: Siem van Doormaal, Thom Schepens, Rens Timmermans, Dennis van Gils, Ruud van den Heuvel, Mark de Brouwer, Bram van Gestel, Nick Reijrink, Lars van Doormaal, Mike van der Weert
Beerse Boys: Koen Timmermans, Niels Heerbeek, Pim Vingerhoets
EDN'56: Jorg van de Wiel, Rob Hesselmans
Hilvaria: Max de Kort, Coen van Oirschot, Frank Kolen
SVSOS: Bart Grobbee, Jeffrey Meeus
Tuldania: Sep Hesselmans, Jens Hesselmans