Volledig scherm
Olympia'60 (rood-wit) op archiefbeeld. © Pix4Profs / Joris Knapen

Discutabele tegendoelpunten nekken Willem II, Olympia'60 zakt verder weg

zaterdag 4ENovember is niet de maand voor Willem II en Olympia'60 geweest. De Tilburgers verloren alle vier haar wedstrijden, terwijl Olympia'60 haar eigen ruiten ingooide voor een kans op de eerste periodetitel.

Berkdijk - Willem II 4-3 (1-1) 20. Nathan van Dorst 0-1, 35. (pen.) 1-1, 55. 2-1, 70. 3-1, 75. Johan Donders 3-2, 80. 4-2, 85. Johan Donders 4-3.
Willem II-trainer Mustafa Demirtas zag tegendoelpunten waar een luchtje aan zat. “Bij het eerste doelpunt gaf de scheidsrechter wel heel makkelijk een pingel. Aan het derde doelpunt ging een overtreding vooraf. En bij de vierde zag alleen hij dat de bal over de lijn was.” Toch wilde Demirtas niet de schuld bij de leidsman leggen. “Ik ga de scheidsrechter niet afvallen. Ik denk dat hij ook zijn best doet. Net zoals mijn spelers.”

GSC/ODS - Olympia’60 2-0 (0-0) 75. Jeffrey Grooshouwer 1-0, 87. Jeffrey Grooshouwer 2-0.
Voor de rust werden twee doelpunten van Olympia'60 afgekeurd. “Heel vreemd”, vond trainer Frans Ceton. “Bij de eerste was dat vanwege een coachopmerking van een speler. Die riep: ‘Laat die bal gaan.’ Daardoor kon Gidy de Leeuw scoren. Mag kennelijk niet. Bij een tweede doelpunt had hij het over buitenspel, terwijl de bal vanaf de cornervlag werd teruggetrokken. Ik in de rust verhaal gehaald, kwam hij met het smoesje dat de doelpuntenmaker de keeper had aangevallen.”