Dongen op archiefbeeld
Volledig scherm
Dongen op archiefbeeld © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheus

Dongen dankt vierde gelijkspel aan sterke tweede helft

Derde Divisie ZondagDongen heeft met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Groene Ster. De ploeg van Osman Erbas had in de eerste helft weinig te vertellen en kwam toen op achterstand, maar herpakte zich sterk.

Chefrino Eind draaide handig weg bij zijn tegenstander en bleef koel alleen voor Wessel Sprangers. Dongen kreeg halverwege de eerste helft de kans om wat terug te doen, nadat Shenty Saez in doelrijke positie onderuit werd geschoffeld. Tot verbazing van Erbas volgde geen rode kaart, maar een penalty en geel. Aanvoerder Jan Gerrits ging achter de bal staan, maar zag de Limburgse doelman zijn inzet goed keren.

Na rust werd Dongen beter. Het inbrengen van Ridouan Kasrioui voor Luuk Hultermans bleek een gouden greep: met zijn eerste balcontact kopte Kasrioui zijn ploeg naast Groene Ster.

,,Groene Ster was voor rust duidelijk de bovenliggende partij”, vertelt trainer Erbas eerlijk na afloop van het 1-1-gelijkspel in Limburg. ,,We hadden tijdens een groot deel van de eerste helft geen antwoord op hun spel, die 1-0 was dan ook terecht.” Dongen schiet weinig op met het punt, de ploeg blijft onderin de Derde Divisie steken.

Groene Ster - Dongen 1-1 (1-0). 12. Chefrino Eind 1-0, 82. Ridouan Kasrioui 1-1.

Overige wedstrijden 

Westlandia - Blauw Geel’38 2-0 (1-0). 35. Steve van Kesteren 1-0, 82. Gio Serbony 2-0.

Blauw Geel’38 dacht in de eerste helft niet dat het zou verliezen van Westlandia. ,,Het duel ging gelijkop”, zag trainer Niels van Casteren. Toch maakte Steve van Kesteren 1-0. Danny Verbakel kreeg in de tweede helft dé kans op de 1-1, maar miste. In de counter werd het 2-0.

Ben van den Nieuwenhof begon op de bank bij Blauw Geel’38. Jeroen van Schoonhoven kreeg een basisplaats. Ook Niels Wouters begon.

  1. KNVB, ING en internationals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    KNVB, ING en internatio­nals doneren 11 miljoen euro aan Nederlands voetbal

    De KNVB heeft samen met sponsor ING en de Oranje-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.