Volledig scherm
Oguzhan Kazanci (hier op archieffoto) viel tegen EVV al na tien minuten uit. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Dongen kan Echtse muur niet breken, OSS’20 wint van Gemert

Derde Divisie ZondagEén strafschop deed Dongen de das om tegen EVV. De derdedivisionist heeft het volgens trainer Osman Erbas volledig aan zichzelf te wijten dat het zonder punten terugreist vanuit het Limburgse Echt.

Een van de weinige hoogtepunten in het duel tussen EVV en Dongen was meteen ook de enige goal van de middag: Rick Polman benutte tien minuten voor rust de strafschop die de thuisploeg verdiende. ,,Onnodig, die penalty”, vond coach Erbas. ,,Door klungelig verdedigen ontstaan.”

Dongen moest in de tweede helft, net als in het thuisduel, in de achtervolging. Waar in de seizoensouverture dat doelpunt alsnog viel (dankzij Anouar Moukouh), konden de Kanaries ditmaal geen gat vinden in het Echtse kasteel. ,,EVV ging zich ingraven, waarop wij met wat meer opportunisme op zoek gingen naar de doelpunt. Maar op één grote kans na, werden we niet gevaarlijk genoeg.”

Blessures

Erbas heeft nog steeds te maken met flink wat blessures. Oguzhan Kazanci, vorige week nog niet fit genoeg voor een volledige wedstrijd, viel al na tien minuten uit met duizeligheid. Ook voor middenvelder Tom Wijkmans was er slecht nieuws: hij is een tijdje zoet met een gescheurde enkelband, zo bleek deze week. Ook Robert Roosen ligt er nog lang uit. ,,Het blijft puzzelen.”

EVV - Dongen 1-0 (1-0). 0-1 Rick Polman (pen.).

OSS’20 - Gemert 4-2 (1-2). 10. Joep van der Velden 0-1, 17. Willem den Dekker 1-1, 45. Willem den Dekker 1-2, 54. Tony de Groot 2-2, 66. Jos Peltzer 3-2, 83. Joep van der Velden 4-2.

OSS’20 boog een 1-2 achterstand om naar een 4-2 voorsprong. Op slag van rust schoot Willem den Dekker de bal binnen na een vrije trap vanaf de zijkant. ,,Dat was totaal niet conform het wedstrijdbeeld. We gingen op een vervelende manier rusten”, zei OSS’20-trainer Bertran Kreekels. Zijn team rechtte zijn rug, gaf meer gas en won uiteindelijk alsnog, al ontsnapte de ploeg net na de hervatting, toen Gemert een aanval niet goed uitspeelde.

Bijzonder was dat Reva Kreekels, zoon van, na een klein halfuur van het veld moest bij Gemert. ,,Hij gleed, net als meerdere spelers, uit en kon niet verder”, zei trainer Kreekels. ,,Jammer natuurlijk, maar ik hoop dat hij met een week tot anderhalve week weer kan spelen.”