Volledig scherm
Anouar Moukouh (hier op archieffoto) zette Dongen op 2-0 tegen OFC. © Foto Pix4Profs/ Gino van Outheusden

Dongen revancheert zich en rekent af met topploeg OFC

Derde Divisie zondagNa de 9-0 van vorige week bij Jong FC Volendam heeft Dongen de rug gerecht. Thuis tegen OFC, nummer vier in de derde divisie, werd het 4-0.

Rémon Koenen zette de Kanaries na een klein half uur spelen op 1-0 dankzij goed werk van Giovanni Henskens. Even na rust liet Anouar Moukouh zijn klasse zien door met een fraaie beweging de score te verdubbelen.

Tien minuten voor tijd zette Jan Gerrits de Dongenaren zelfs op 3-0: de doelman van OFC trapte na waarna de thuisploeg het vanaf de stip mocht proberen. Gerrits wist dus wel raad met de pingel.

Koenen zorgde voor de laatste Dongense treffer: 4-0, de kater van vorige week is weggespoeld.

Overige wedstrijden in de derde divisie: 

EVV-Blauw Geel’38 3-0 (1-0). 19. Jordi Beelen 1-0, 59. Manny Peters 2-0, 74. Roy Gielen 3-0.

Moment van de wedstrijd: De 2-0 besliste de wedstrijd. Twee goals maken zat er niet in voor Blauw Geel’38.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Het matige spel in balbezit van Blauw Geel, wat normaal gesproken het sterke punt is van de ploeg.

JVC Cuijk-OSS’20 3-2 (2-1). 11. Jeroen van Schoonhoven 1-0, 18. Tony de Groot 1-1, 42. Jeroen van Schoonhoven 2-1, 76. Sofian el Kaddouri 2-2, 91. Ali Özdemir 3-2.

Moment van de wedstrijd: OSS’20 is niet scherp genoeg de eerste helft. ,,De winst om te winnen zag je bij JVC”, zei OSS’20-trainer Bertran Kreekels.

Bijzonderheid van de wedstrijd: OSS’20 kreeg de bal maar liefst drie keer op de lat. Na de nederlaag lijkt de titelstrijd over voor OSS’20.

OJC Rosmalen - Quick 2-0 (0-0). 88. Tom Wijkmans 1-0, 90. Roel van de Sande 2-0.

Moment van de wedstrijd: Vlak voor tijd verscheen OJC-spits Kevin van Kempen oog in oog met Quick-doelman Jari Puister. De inzet van Van Kempen werd gepakt door de goalie, maar de rebound van Tom Wijkmans verdween wél in het net. Zijn goal bracht OJC op een verdiende én tevens ontzettend belangrijke voorsprong tegen Quick.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Na vijf nederlagen op rij won OJC weer drie hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Het hoogtepunt van de middag kwam van de voet van Roel van de Sande. De bal lag een meter of drie vanaf de zijlijn, maar dat weerhield Van de Sande er niet van om het in één keer te proberen. Zijn inzet eindigde recht in de winkelhaak. ,,Een werkelijk geweldige goal”, zag OJC-coach Mark Schenning. 

  1. Kozakken Boys kan koploper IJsselmeervogels niet verrassen
    tweede divisie

    Kozakken Boys kan koploper IJsselmeer­vo­gels niet verrassen

    Kozakken Boys trof bij ranglijstaanvoerder IJsselmeervogels een aantal oude bekenden. Verdediger Sanny Monteiro, aanvoerder Gwaeron Stout en spits Ahmed el Azzouti keerden terug op sportpark De Zwaaier. Vorig seizoen waren ze trefzeker voor Kozakken Boys in het met 5-0 gewonnen duel met IJsselmeervogels. Deze keer trokken ze met de bezoekers aan het langste eind. De vereniging uit Spakenburg won voor het eerst sinds het seizoen 2012-2013 weer eens in Werkendam. De wedstrijd in de tweede divisie eindigde in 1-3.