Volledig scherm
Gidy de Leeuw (midden) viel geblesseerd uit tegen Dongen. (archieffoto) © Pix4Profs / Joris Knapen

Dongen wint van dorpsgenoot Olympia'60, Willem II AV heeft niks in te brengen tegen koploper

zaterdag 4EDe laatste keer dat Olympia’60 een zege boekte was bij Dongen. Daarna zette de ploeg van trainer Frans Ceton  een vrije val in met vier nederlagen op rij (met tussendoor een winterstop en een vrije speelronde). Tegen de nummer tien zou die negatieve spiraal moeten worden doorbroken, maar dat bleek niet het geval.

Olympia’60 - Dongen 0-2 (0-0). 0-1 Bas Jansens (pen.), 0-2 Tim Oomens. Bijzonderheid: Olympia'60 mist penalty bij 0-1-stand.
“Als je vijf keer verliest, dan heb je geen recht van spreken in deze klasse op meer dan alleen wat meedoen”, vond Olympia'60-trainer Frans Ceton.

Willem II - ZBC’97 0-6 (0-2) 44. 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5, 0-6.
Willem II staat stijf onderaan, ZBC’97 leidt de dans om de titel. Dus hadden de Tricolores een wonder nodig om een resultaat te boeken. En dat bleef dus uit. “Ik was dik tevreden over de eerste helft, waarin een doelpunt van ons onterecht werd afgekeurd. Na rust probeerden we de aansluitingstreffer te scoren, maar na de 0-3 was het voorbij.”

SSC’55 - IFC 0-0.
De verdedigingen van SSC’55 en IFC stonden als een huis. Er viel overigens wel een doelpunt, gescoord door SSC’55. “Buitenspel, maar dat was heel erg dubieus”, vond SSC'55-trainer Nigel Branderhorst. 

SSC’55 wil terug naar de derde klasse: de uitslagen corresponderen daar nog niet mee. “We hebben de bovenste twee gehad, vanaf zaterdag gaan we op jacht naar de vierde plaats. Die geeft nog recht op de nacompetitie.”