Dongen wordt gek na late gelijkmaker van keeper tegen Blauw Geel’38

VIDEOLang leek Dongen op weg naar een gang richting de kleedkamer, zonder punten op zak. Tot keeper Wessel Sprangers in extratijd naar voren stoomt bij een corner. Het resultaat? Een heldenrol voor de doelman, die zijn ploeg met het hoofd naast Blauw Geel'38 zet: 2-2. 

Het kwam met bakken uit de hemel op het sportpark aan de Procureurweg, waar de eerste helft van het duel Dongen-Blauw Geel'38 zonder grote kansen verloopt. Mark Dobbelsteen was namens de bezoekers het dichtst bij een treffer, maar hij raakte de buitenkant van de paal. 

Meteen na rust sloeg Rick Polman toe namens Blauw Geel'38. Met een fraaie stift verschalkte hij doelman Wessel Sprangers. Dongen leek hierdoor wakker geschud, maar Dobbelsteen verdubbelde twintig minuten voor tijd de marge: 0-2. Het leek ook de eindstand te worden, ware het niet dat Giovanni Henskens de thuisploeg vijf minuten voor tijd van dichtbij op 1-2 zette. 

Wat zich in blessuretijd van het duel in de derde divisie afspeelde, is voer voor een jongensboek. Nog één corner resteerde voor Dongen om een punt uit het vuur te slepen. Doelman Wessel Sprangers werd het zestienmetergebied in gestuurd, zag de bal bij de eerste paal verschijnen en kopte binnen: 2-2, Dongen in extase. 

Dongen - Blauw Geel’38 2-2 (0-0). 46. Rick Polman 0-1, 70. Mark Dobbelsteen 0-2, 88. Giovanni Henskens 1-2, 90+3. Wessel Sprangers 2-2.

Moment van de wedstrijd: Dat was uiteraard de gelijkmaker van Dongen-doelman Wessel Sprangers. De lange sluitpost was tijdens de slotfase van de Brabantse derby al een keer eerder mee naar voren gegaan. Diep in de extra tijd kopte Sprangers bij de eerste paal zeer fraai de luidbejubelde 2-2 binnen. ,,Ik ga denk ik overwegen om Wessel vanaf nu elke keer mee naar voren te sturen bij corners en spelhervattingen”, grapte Dongen-coach Ruud Kaiser.

Bijzonderheid van de wedstrijd: Dongen leek af te stevenen op zijn vierde competitienederlaag op rij. Daar dacht Wessel Sprangers dus anders over. Na speelronde 21 kopte hij Dongen naar het eerste gelijkspel van deze voetbaljaargang. ,,Dit vergeet ik nooit meer”, jubelde Sprangers.

Volledig scherm
© Joris Smeur