Volledig scherm
Koen van der Zanden in een eerder duel met UNA. © ED / Peter van Huijkelom

Drie punten op bezoek bij Quick unicum voor Blauw Geel'38

AMATEURVOETBALHet was de afgelopen drie seizoenen niet gelukt, maar gisteren lukte het wel. Blauw Geel'38 won in de derde divisie zondag voor het eerst op bezoek bij Quick. Het werd 0-2. De goals vielen na rust.

Niet alleen de uitslag geeft reden tot juichen, dat doet ook de start van het seizoen. Eerder wonnen de mannen uit Veghel met 3-0 van UNA. ,,We hebben toch al zes punten", zei Blauw Geel'38-trainer Niels van Casteren. ,,Al moeten we niet euforisch zijn. Als je nu nul punten had, ga je ook niet in de put zitten. Het seizoen is nog veel te lang. Door die zes punten krijgen de spelers wel meer geloof en vertrouwen in het team en in de speelstijl."

Blauw Geel en Quick hielden elkaar voor rust in evenwicht. ,,Dat wil niet zeggen dat het spel saai was", vond Van Casteren. ,,Beide teams hadden voor het eigen doel voldoende te doen."

Negen minuten na rust maakte Koen van der Zanden er 0-1 van. Dat na goed doorgaan van spits Jeroen van Schoonhoven. Die gaf een kwartier voor tijd de bal aan de jonge Ben van den Nieuwenhof, die voor de tweede week op rij scoorde: 0-2. ,,Je kunt zeggen dat we het daarna niet goed uit hebben gespeeld en 0-3 hadden moeten maken", vond Van Casteren.

Blauw Geel'38: Vos; Moghal, Dekkers, Rerimassie, Sj. Egmond; Guler, Dobbelsteen (79. Van Kessel), Sa. Egmond; Van den Nieuwenhof (70. Raas), Van Schoonhoven (85. Verbakel), Van der Zanden.

  1. Hilvaria geeft ‘goedmaakdoelpunt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’
    Zondag 2F

    Hilvaria geeft ‘goedmaak­doel­punt’ weg in de derby met Beerse Boys: ‘Expres zo scoren, dat wil niemand’

    Een van de meest bekende voorbeelden van per ongeluk scoren is een goal van Jan Vertonghen. Als speler van Jong Ajax wilde hij een bal naar de keeper van RKC spelen, maar de bal eindigde per ongeluk in het doel. Verontschuldigingen loste niet genoeg op en dus gaf Ajax in de beker letterlijk een doelpunt 'weg'. Een voorval dat zich in Hilvarenbeek ook voordeed, alleen was Joerie van Rijswijk in dit geval Jan Vertonghen en mocht Beerse Boys een gratis doelpunt maken.