Volledig scherm
Koen van der Zanden in een eerder duel met UNA. © ED / Peter van Huijkelom

Drie punten op bezoek bij Quick unicum voor Blauw Geel'38

AMATEURVOETBALHet was de afgelopen drie seizoenen niet gelukt, maar gisteren lukte het wel. Blauw Geel'38 won in de derde divisie zondag voor het eerst op bezoek bij Quick. Het werd 0-2. De goals vielen na rust.

Niet alleen de uitslag geeft reden tot juichen, dat doet ook de start van het seizoen. Eerder wonnen de mannen uit Veghel met 3-0 van UNA. ,,We hebben toch al zes punten", zei Blauw Geel'38-trainer Niels van Casteren. ,,Al moeten we niet euforisch zijn. Als je nu nul punten had, ga je ook niet in de put zitten. Het seizoen is nog veel te lang. Door die zes punten krijgen de spelers wel meer geloof en vertrouwen in het team en in de speelstijl."

Blauw Geel en Quick hielden elkaar voor rust in evenwicht. ,,Dat wil niet zeggen dat het spel saai was", vond Van Casteren. ,,Beide teams hadden voor het eigen doel voldoende te doen."

Negen minuten na rust maakte Koen van der Zanden er 0-1 van. Dat na goed doorgaan van spits Jeroen van Schoonhoven. Die gaf een kwartier voor tijd de bal aan de jonge Ben van den Nieuwenhof, die voor de tweede week op rij scoorde: 0-2. ,,Je kunt zeggen dat we het daarna niet goed uit hebben gespeeld en 0-3 hadden moeten maken", vond Van Casteren.

Blauw Geel'38: Vos; Moghal, Dekkers, Rerimassie, Sj. Egmond; Guler, Dobbelsteen (79. Van Kessel), Sa. Egmond; Van den Nieuwenhof (70. Raas), Van Schoonhoven (85. Verbakel), Van der Zanden.