Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Brabants Dagblad

Duitse feestavond bij ‘Der Venhorster Fuẞballverein’: coach Janssen (33) schakelt vader in als chauffeur

Zondag 2hJoost Janssen heeft een vader waar iedereen jaloers op is. De 33-jarige coach gaat zondagavond helemaal los op de Duitse feestavond bij RKSV Venhorst (Der Venhorster Fuẞballverein volgens de eigen aankondiging). Een taxi hoeft de oefenmeester niet te bellen, want zijn vader komt hem gewoon ophalen.  

Venhorst - DAW 2-2 (0-2). 18. Corik Megens 0-1, 45. Robbert Knipping 0-2, 86. Tijn van de Vossenberg, 88. Rens van Sleeuwen.

Venhorst-coach Joost Janssen wist niet zo goed wat hij van het punt vond. ,,Ik ben er nog niet over uit of het een gestolen punt is”, stelde Janssen. ,,In de eerste helft hielden we ons allesbehalve aan de afspraken. Te weinig rust aan de bal, te weinig felheid, dat hebben we even flink besproken tijdens de rust. In de slotfase scoorden we nog drie keer, waarvan één doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.”

Maar, waar de Venhorstse füßballers druk bezig waren met hun kämpfgeist, was de rest van sportpark De Voskuilen ook in Deutsche sferen. Na de wedstrijd tegen DAW stond de Duitse middag op het programma bij Der Venhorster Füßballverein. Ook Venhorst-trainer Janssen had de nodige vorbereitungen al getroffen. ,,Ik hoef in ieder geval niet zelf te rijden”, stelde hij lachend. ,,Ik heb met mijn vader afgesproken dat hij mij twee keer per jaar ergens van ophaalt, en dit wordt de eerste keer dit jaar. Zo’n vader moet je koesteren, net als het punt tegen DAW.”

,,88 minuten lang leek DAW te gaan winnen, maar het eindigde in 2-2", aldus DAW-coach Rob van der Ven. ,,Wij profiteerden dankbaar van de povere eerste helft van Venhorst door twee keer te scoren, maar in de tweede helft begonnen ze weer te geloven en ballen de 16 in te pompen waaruit ze twee keer scoorden.”

De aankondiging van Venhorst
Volledig scherm
De aankondiging van Venhorst © Venhorst

Heeswijk - SVSSS 2-5 (1-3). 10. Stefan Dekkers 0-1, 20. Jim de Laat 0-2, 35. Tom Sleddens 1-2, 43. Stefan Dekkers 1-3, 55. Wouter van Dijke 1-2, 56. Lars Cornelissen 2-4, 90+3 Jim de Laat 2-5.

,,Een ongelukkige uitslag, dat kun je wel zeggen ja”, zei Heeswijk-coach Stef Sijbers na afloop. ,,De jongens hebben er alles aan gedaan maar als je elke keer dat je de aansluitingstreffer maakt een doelpunt incasseert, dan breekt dat je op.”

Een lekkere overwinning voor SVSSS, al vond trainer Cemal Yilmaz dat nog zacht uitgedrukt. ,,We hebben goed gespeeld, maar de score had hoger uit mogen vallen. We kregen erg veel ruimte en benutten dat niet altijd even goed.”

Het meest bijzondere aan de wedstrijd was dat SSS wéér won en goede papieren heeft om de beste te worden van de tweede periode. ,,Als deze ploeg de bereidwilligheid heeft om nog meer extra stappen te zetten, kunnen wij alles bereiken wat wij willen”, sprak Yilmaz vol vertrouwen.

Volkel – Berghem Sport 1-3 (1-2) 27. Bodie Jilesen 1-0, 38. Donny van Herpen 1-1, 39. Valentijn Smits 1-2, 55. Joël van de Berg 1-3.

Berghem Sport blijft bovenin meedraaien in de Tweede Klasse H. In een wedstrijd waar het continue regende boekte de ploeg van Willem van der Burgt een 3-1 overwinning. Toch was het Volkel dat de score opende. Een prima uitgevoerde aanval belandde uiteindelijk op het hoofd van Bodie Jilesen. Het was duidelijk zichtbaar dat er veel opluchting bij Volkel zat. Het was pas het veertiende doelpunt dit seizoen. Desondanks bleef de voorsprong niet lang op het scorebord.

Opvallend daarbij was de korte tijd die Berghem Sport nodig had om de achterstand weg te werken. Binnen twee minuten scoorde het twee keer. Donny van Herpen profiteerde van een fout van doelman Tomek Kuijpers. De aanval volgend vanuit de aftrap was ook direct raak. Jongeling Valentijn Smits schoot knap raak. In de tweede helft besliste Joël van de Berg het duel door raak te koppen vanuit een hoekschop.

Prinses Irene - Helvoirt 4-1 (3-1). 10.  Luke van der Bruggen 0-1, 25. Wibe van Rooij 1-1, 33. Jerin van de Rakt 2-1, 45. Aron van der Rijt 3-1, 70. Tim van den Brand 4-1.

,,Lekkere uitslag”, was Prinses Irene-coach Erik Meulendijk stellig. ,,We hebben veel strijd geleverd en daardoor ook een verdiende uitslag gepakt.”

Noemenswaardig was het debuut van de zeventienjarige A-speler Guus Reijnders, die de nummer tien voor zijn rekening nam bij de Nistelrodenaren. ,,Hij heeft het echt heel goed gedaan”, aldus coach Meulendijk. ,,Nu is het een kwestie van deze vorm vasthouden.”

Clubverslaggever Jurgen Hamers van Helvoirt: ,,We begonnen vrij aardig, maar daarna werd het dramatisch.”

Bijzonderheid: ,,De 0-1 zorgde niet voor meer vertrouwen, want daarna gingen we alleen maar slechter spelen”, aldus Hamers.

Volharding – Emplina 2-3 (1-0). 26. 1-0, 70. Bas Mol 1-1, 71. Thomas van der Horst 2-1, 88. 2-2, 90. Guillermo le Couvreur 2-3.

Emplina-trainer William van Overbeek: ,,Na rust kwamen we beter in de wedstrijd door hoger druk te zetten. We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen, maar ook na de gelijkmaker vlak voor tijd zijn de jongens er vol voor blijven gaan.”

Bijzonderheid: Dankzij deze vijfde overwinning op rij stijgt Emplina naar de derde plaats.

Olympia’18 – Real Lunet 0-2 (0-1). 32. Ethmond Henriquez 0-1, 72. Bas van den Berk 0-2.

Real Lunet-trainer Glenn Simon: ,,We hebben vandaag laten zien dat we kunnen knokken en mooi kunnen voetballen. Ik ben blij dat we tegen de koploper bijna geen kansen hebben weggegeven.”

Bijzonderheid: Real Lunet kampt met geen blessures meer. ,,We zijn compleet en bij een wissel boeten we niet aan kwaliteit in”, aldus Simon.

Vianen Vooruit – EVVC 3-1 (1-1). 17. Jim Bogels 1-0, 34. Pim van der Doelen 1-1, 64. Jim Bogels 2-1, 89. Mart Nuijen 3-1.

EVVC-trainer Antwan van Rijn: ,,Het was een rommelige wedstrijd, mede door het slechte veld en de regen. Bij de eerste twee tegendoelpunten doen persoonlijke fouten ons de das om.”

Bijzonderheid: EVVC-aanvoerder Gerwin van den Boom liet zich na een klein uur wisselen: ,,Ik kreeg in de loop van de eerste helft last van mijn hamstring en ondanks een behandeling in de rust werd dit erger.” Na een enkelblessure heeft Van den Boom dit jaar drie wedstrijden voor EVVC gespeeld.