Dussense Boys op archiefbeeld
Volledig scherm
Dussense Boys op archiefbeeld © copyright Frank van Engelen

Dussense Boys nog vier minuten verwijderd van periodetitel

Zondag 4CNog vier minuten voetballen en dan weet Dussense Boys of het periodekampioen is of niet. Door een inhaalduel van Terheijden, waar nog vier minuten gespeeld moet worden, is het nu alleen virtueel kampioen. 

SAB – Dussense Boys 1-3 (1-0) 40. Joris van de Lande 1-0, 50. Bob Leemans (pen) 1-1, 60. André Segeren 1-2, André Segeren 1-3.

Dussense Boys is virtueel periodekampioen, want ook Terheijden won. Die ploeg moet met Pasen nog vier minuten voetballen bij VCW – en winnen om de periode van de mannen van trainer Eric van Genderen af te snoepen. De stand is 1-1. ,,Virtueel periodekampioen, dat klinkt al hartstikke goed”, vindt Van Genderen.

Terheijden – Blauw-Wit’81 2-1 (2-1). 28. Nick Jansen 2-1.

,,Vorige week waas een zure nederlaag, dus we wilde graag wat rechtzetten vandaag. Het was een goed kunstgrasveld en dat ligt ons meestal wel goed. We hadden een goed tempo, maar in het eerste halfuur vlogen hun eerste en enige twee schoten er bij ons in. Zelf hadden we, net as vorige week, genoeg kansen, maar daar vloog er maar eentje van in. In de tweede helft werden we sterker en sterker en hadden we Terheijden met de rug tegen de muur. We raakte meerdere malen het aluminium, maar hij wilde er niet in. Weer erg zuur”, zei Blauw-Wit’81-aanvoerder Martijn Claassen.

PCP – Waspik 1-6 (1-4) 1. Zimmermann 1-0, 10. Guido van den Hoven 1-1, 15. Jes Zijlmans 1-2, 23. E.d. 1-3, 43. Lesley Verschuren 1-4. 78. Lesley Verschuren 1-5. 83. Guido van den Hoven 1-6.

Na tien seconden stond Waspik al met 1-0 achter, dus het idee om geconcentreerd te beginnen kon de prullenbak in. ,,Daarna hebben we het heel goed opgepakt”, vond trainer Eugène van der Heijden, ,,tegen PCP met aardige voetballers, maar die samen geen team vormen.”

Berkdijk – RWB 0-2 (0-1) 26. Kevin Remie 0-1, 60. Mickey van Boxtel 0-2.

Voor RWB was dit duel niet meer dan een verplicht nummer. Berkdijk staat stijf onderaan, heeft dit seizoen nog niet gewonnen. Het zou een wonder als rood en zwart dat voor elkaar zou krijgen tegen de soevereine koploper. Dat huzarenstukje bleef dus uit. ,,Berkdijk zakte heel de wedstrijd in”, zag trainer Larry van Ommen, die kwart voor vier was vertrokken om een op tijd een vliegtuig te halen naar Ierland voor een studiereis vanwege zijn werk.